GÜNDEM Haber Girişi : 25 Nisan 2023 23:17

Hayvan Pazarları Cuma Günü Açılıyor

Hayvan Pazarları Cuma Günü Açılıyor
Müjdeli haber; Kars Damızlık Birliği Başkanı Eren Alp tarafından çiftçilere sms yoluyla ulaştı.

Hayvan Pazarları Cuma Günü Açılıyor

Geçtiğimiz günlerde Kars ziyareti sırasında yaptığı açıklamada yakın zaman sonra hayvan pazarlarının açılacağını kaydeden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamasından yaklaşık 1 hafta sonra hayvan pazarları açılmaya hazırlanıyor.

Ülke geneli hayvanlarda gözlenen şap hastalığının yeni bir varyantı olan SAT-2 nedeniyle ülke geneli hayvan hareketliliği durdurulmuş ve hayvan pazarları kapatılmıştı. Hayvan sevkiyatındaki duraklama nedeniyle zor süreçten geçen yetiştiriciler, kısa süre içerisinde üretilen yerli ve milli aşıların uygulanması sonrası kontrol altına alınan hastalığın azalması sonrası yeniden normale dönülüyor.   

Müjdeli haber; Kars Damızlık Birliği Başkanı Eren Alp tarafından çiftçilere sms yoluyla ulaştı. Birliğe kayıtlı üyelere; “Sayin yetistiricilerimiz SAT-2 ve O tipi sap hastaligi nedeniyle, Ulke genelinde Tarim ve Orman Bakanligi nin talimatiyla kapatilan Hayvan pazarlari, ve Sevklerin yine Tarim ve Orman Bakanligi emriyle 28 Nisan 2023 ten itibaren acilabilecektir. Hayirli olmasi dilegiyle.” İfadeleri sms ile iletildi.