EĞITIM Haber Girişi : 04 Haziran 2021 20:37

Genel Müdür Sadri Şensoy'dan Kars'ta Okul İncelemesi

Genel Müdür Sadri Şensoy'dan Kars'ta Okul İncelemesi
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy Kars'ta bazı okullarda incelemelerde bulundu.
Genel Müdür Sadri Şensoy'dan Kars'ta Okul İncelemesi

Kars Güncel- ÖDSGM Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, ilimizde 16-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırmasında (PIRLS) Türkiye'yi temsil edecekokullarımıza ziyaretlerde bulunarak uygulamaya katılacak öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
 
Genel Müdür Sadri Şensoy,İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve PIRLS sürecini ilde koordine eden Kars Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibi ile birlikte ilk olarak Arpaçay 15 Temmuz Şehitleri İlkokuluna ardından Merkez GAMP İlkokulu ve Başbakanlık TOKİ İlkokullarına, ziyaretlerde bulundu.

Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Şensoy, burada okul müdürleri ve sınıf şube öğretmenlerinden süreç hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle de sohbet eden Genel Müdür Sadri Şensoy, Kars ilinde PIRLS farkındalığının ve öğrenci motivasyonunun yerinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Genel Müdür Sadri Şensoy okuma becerilerin önemi üzerinde durdu. Okuduğunu anlamanın her alanda başarı getireceğini bu yüzden PIRLS uygulamasını son derece önemsediğini, beş yılda bir yapılan bu uygulamaya katılıyor olmanın okul,öğrenci ve sınıf şube öğretmenleri için büyük bir şans ve ayrıcalık olduğunu, öğrencilerin sadece kendini değil milletimizi de temsil ediyor olmanın hem sorumluluğunu hem gururunu yaşamaları gerektiğini vurguladığı konuşmaları öğrencilerin motivasyonunudaha da artırdı.

Genel Müdür Sadri Şensoy başta İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay olmak üzere ilde süreci yöneten Kars Ölçme Değerlendirme Merkezine, uygulamaya katılacak okul yönetimi,sınıf öğretmenleri ve sürecin merkezinde olan öğrencilere teşekkür etti.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.