ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 11 Aralık 2020 15:27 Haber Girişi : 11 Aralık 2020 15:36

Emniyet'ten Çok Önemli 'WhatsApp' Uyarısı

Emniyet'ten Çok Önemli 'WhatsApp' Uyarısı
Polis ekipleri 'WhatsApp yoluyla doğrulama' yöntemiyle yapılan sosyal medya dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kars Güncel-Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan yapılan uyarıda; "Son dönemde vatandaşlarımıza Whatsapp uygulaması üzerinden +1 ile başlayan yabancı numara ile kendisini Instagram Destek Ekibi olarak tanıtıp doğrulama kodu isteyerek dolandırıcılık amaçlı kişisel verilerini ele geçirmeye çalışan A.S. isimli şüpheli şahıs 10.12.2020 tarihinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır.

81 il Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmekte olup Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz."denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.