KARS Haber Girişi : 26 Mart 2024 02:21

Elon Musk'ın Uyduları Kars Hava Üssünü Kullandı!

Elon Musk'ın Uyduları Kars Hava Üssünü Kullandı!
Kars'ta gökyüzünde beliren ve hızla ilerleyen sıralı ışıklar heyecan yarattı.

Elon Musk’ın Uyduları Kars Hava Üssünü Kullandı!

Kars'ta gökyüzünde beliren ve hızla ilerleyen sıralı ışıklar heyecan yarattı.

Kars Organize Sanayii bölgesinde akşam saatlerinde bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen karelerde gökyüzünde onlarca sıralı ışık görüntülendi.

Elon Musk'ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularının tek sıra halinde geçişi vatandaşları heyecanlandırdı. Vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak bu anları kayıt altına alırken, fotografı çeken vatandaş, uyduların batı yönünden doğuya doğru ilerlediği belirtti.

STARLİNK UYDUSU NEDİR?

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor.

Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

2027'DE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.