GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 20 Eylül 2020 10:01 Haber Girişi : 20 Eylül 2020 10:07

Ehliyet ve Kimlik Kartları Birleşiyor

Ehliyet ve Kimlik Kartları Birleşiyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni nesil sürücü belgelerinin kimlik kartlarına aktarım işleminin pazartesi günü başlayacağı ve ücretsiz olacağını açıkladı.
Ehliyet ve Kimlik Kartları Birleşiyor

Kars Güncel- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ehliyet ve kimlik kartlarınin birleştirilmesi programının lansman töreninde açıklamalarda bulundu.

İşlemler Randevu Alınırak Ücretsiz Gerçekleştirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;"Bugün, hayata geçen projeyle birlikte, yeni nesil sürücü belgeleri, Türkiye genelinde nüfus müdürlüklerinden aldığınız randevuyla birlikte, T.C. Kimlik Kartı'nıza aktarılacak. Ve bu işlemden herhangi bir ücret alınmayacak. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl ise yaptığı açıklamada; "Bakanımızın talimatıyla başlayan milletimizin hayatında önemli bir yenilik olan Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ilk adımı sürücü belgesinin taşınma zorunluluğu kalkmış olacak. Bu görevinde üstesinden Nüfus ailesi olarak geleceğimize inancım tamdır." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.