GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mayıs 2024 00:13

Eğitim Camiası Ayakta!

Eğitim Camiası Ayakta!
İstanbul'da yaşanan ve ülkenin gündemine oturan üzücü olay için eğitim camiası ayaklandı.

Eğitim Camiası Ayakta!
 

İstanbul'da yaşanan ve ülkenin gündemine oturan üzücü olay için eğitim camiası ayaklandı. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu üzere Kars’ta da eğitimciler, şiddetin son bulması çağrısında bulundu.  

Kağızman Eğitim Bir-Sen ve Eğitim iş Sendikaları Sesiz kalmadı

Eğitim İş ve Eğitim Bir-Sen Sendikaları İstanbul'da görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden İbrahim Oktugan için yapılan iş bırakma eylemi sonrasında ortak basın açıklaması yaptı.

Eğitim İş Kağızman temsilcisi Önal Orhan “Artık yeter! Öğretmenlere yönelik şiddete ve öğretmenlerin katledilmesine hayır” yazılı pankart açan öğretmenler, İbrahim Oktugan’ın silahlı saldırıyla öldürülmesini kınadı.

Sendikaların ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir sen Kağızman temsilcisi Sinan Çil ve Eğiti İş Kağızman temsilcisi Önal Orhan tarafından Kaymakamlık Binası önünde basın açıklaması yapıldı.  Açıklamaya sendika üyesi öğretmenler de katıldı. Açıklamalarda bir trajedi gün yüzüne çıkarıldı ve ‘Son zamanlarda okullarda şiddet atmosferi içerisinde darp, taciz, mobbing, yaralama ve öldürme olayları şeklindeki zincirleme trajedinin bir parçası haline geldi’ ifadeleri yer aldı.

Okullarda yaşanan bu tür şiddet olaylarına karşı önlem alınması istediklerini vurgulayan Sendika temsilcileri, “Eğitimcilerin şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal önlemleri almaya davet ediyoruz” dedi.

Öğretmenler slogan atarak İstiklal meydanında bir tur atıp Atatürk heykelinin önünde İstiklal marşı ve saygı duruşunda bulunduktan sonra sessizce dağılırken, kentin dört bir yanından benzer manzaralar objektiflere yansıdı.