KARS Haber Girişi : 13 Ocak 2021 21:57

DSİ Kars'ta Yatırımlarıyla Göz Dolduruyor

DSİ Kars'ta Yatırımlarıyla Göz Dolduruyor
DSİ Kars'ta toprakların suyla buluşması amacıyla yürüttüğü çalışmaların yanı sıra ıslah çalışmaları ile de çiftçileri desteklemeyi sürdürüyor.
DSİ Kars'ta Yatırımlarıyla Göz Dolduruyor

Kars Güncel- Yapılan açıklamada; "Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars da yaptığı yatırımlarla Kars ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak ilçeye Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Kars’ın gözbebeği olan Kars Çayı İşi kapsamında Dere yatağı ıslahı amacıyla 150 metre betonarme duvar imalatı ve yükseltilmesi, 2.90 metre yüksekliğinde 31 metre genişliğinde ruberdam (şişme savak ),kontrol odası imalatları tamamlanarak Tarihi Taş Köprü ‘den itibaren yaklaşık 1000 metre geriye doğru şişirilme işleminin yapıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Ebu'ul Hasan-ı Harakani Türbesi ve Camisi, Topçular Hamamı, Muradiye Hamamı, Taş Köprü, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi) arasından akmaktadır. Kars Çayının bu tarihi ve turistik mekânların arasından geçen kısmında dere yatağı düzenlemesi ile cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır. ’dedi.

Genel Müdür Yıldız, ’Açıklamalarında bu proje kapsamında; hem Tarihi Taş Köprü hem de Kars Kalesi ziyaretçileri tarafından seyredilebilir bir noktada imalatı yapılan şişme lastik savakla, dere üzerinde yaklaşık 3 metre yüksekliğinde bir şelale oluşturulmuştur. Bu lastik şişme savak sayesinde Kars Çayı, Tarihi Taş Köprü ‘den itibaren yaklaşık 1000 metre geriye doğru şişirilecek ve yılın 365 günü dolu ve akış halinde bir su manzarasına kavuşacağını söyledi.

Genel Müdür Yıldız,’ Son olarak Kars Çayı Islahı Projesinde fiziki olarak % 95 gerçekleşme sağlandığının ve toplam maliyeti 4 Milyon 230 bin olduğunun altını çizerek, çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.