SAĞLıK Haber Girişi : 07 Haziran 2022 15:43

Doktorların Haklılığı Halkı Mağdur Etti

Doktorların Haklılığı Halkı Mağdur Etti
Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman, 'sağlıkta şiddete dur' demek için doktorların yanında yer alsa da, partisinin adında geçen HALK'ın sağlıkta mağdur edilmesine dur diyemedi.

Doktorların Haklılığı Halkı Mağdur Etti

Kars Kafkas Üniversitesi’nde doktorların iş bırakma eyleminde dikkat çeken bir isim ön saflarda yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman, ‘sağlıkta şiddete dur’ demek için doktorların yanında yer alsa da, partisinin adında geçen 'HALK'ın sağlıkta mağdur edilmesine dur diyemedi.

Dün akşam saatlerinde Kafkas Üniversitesi’nde görevli Uzman Dr. Murat Ersoy evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen maskeli şahıs tarafından alçakça bıçaklı saldırıya uğramış, bunun üzerine tedavisi sonucu taburcu edilmişti. Ardından Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yönetim ve doktorlar tarafından alınan kararla ‘beyaz kod’ iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

Bugün alınan kararla birlikte yapılan basın açıklamasında hastane yönetimi ve meslektaşları olarak Dr. Ersoy’a  yapılan alçak saldırı kınanırken, özellikle köylerden tedavi için gelen yüzlerce vatandaş da mağdur edilmiş oldu. Vatandaşların mağduriyetini görmezden gelen CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman’a da serzenişte bulunan mağdur hasta yakınları, ‘Bizler tabi ki doktorlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıları kınıyoruz, onların zor zamanlarında yanlarında olmalıyız ama burası bir market değil, alternatifi olmayan tek şey sağlıktır. Yüzlerce vatandaş burada mağdur ediliyor. Sağlıkta bugün git sonra gel olur mu? ’ diyerek CHP Kars İl Başkanı Toraman’a da sitemlerini dile getirdiler.

Öte yandan yurt dışı gezilerinden fırsat bulamayan ve birkaç gündür Kafkas Üniversitesi’nde art arda yaşanan olaylara sessiz kalan Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu’nun da bir an evvel yurda dönmesi de dört gözle bekleniyor.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.