BÖLGE Haber Girişi : 17 Kasım 2022 05:59

Doğu Rüzgarının Başkentte Esmesine Sayılı Günler Kaldı

Doğu Rüzgarının Başkentte Esmesine Sayılı Günler Kaldı
24-27 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri için geri sayım başladı.

Doğu Rüzgarının Başkentte Esmesine Sayılı Günler Kaldı

24-27 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri için geri sayım başladı.

Bu yıl “güneşin ilk doğduğu topraklar” sloganı ile 6’ncısı düzenlenecek olan Kars-Ardahan-Iğdır illerinin tanıtım günlerinde öncülük yapan KAI Federasyonu, bu yıl da bölgenin tanıtımı için Başkentte Doğu rüzgarı estirecek.

Her geçen yıl yerli ve yabancı turistlerin daha yoğun ilgi gösterdiği Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin tanıtımının yanı sıra organizasyonda yöresel lezzetler, bölge sanatçıları, ozanlar, yazarlar ve sanatçılar da yer alacak. Tanıtım günlerine, Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, başta olmak üzere Bakanlar, Ardahan ve Iğdır Milletvekilleri, Siyasi Parti Genel Başkanları, Ankara Valisi Vasip Şahin, Kars Valisi Türker Öksüz, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kars, Ardahan, Iğdır il ve ilçe Belediye Başkanlıkları, Ankara’da ilçe belediye başkanları ile çok sayıda siyasi, bürokrat, oda başkanları, STK temsilcileri ve iş insanlarının katılması bekleniyor.

KAI Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, tanıtım günleri öncesi yaptığı değerlendirmede; “Bölgemizin özelliklerini ve güzelliklerini, bölgemizdeki ticari imkanların anlatılması ve bununla ilgili lobilerin yapılması Kars Ardahan Iğdır’ın inanç, kış, yayla ve yaz turizmini, bölgedeki tarihi hem kendi hemşerilerimize hem de Ankara’da ve Türkiye’de yaşayan tüm hemşeri gruplarına anlatma ve gösterme imkanı bulacağımız bu tanıtım günlerinde bunların hepsini bir arada insanlarımıza sunuyoruz. Burada bölgedeki esnafımızın bölgede imal ettiği kaşar, bal, çeçil, kaz, gravyer başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtılması, ikramı ve satışının yapılacağı bir fuar ve tanıtım organizasyonudur. Kafkaslara açılan kapımız serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yiğitleri olan, sınırı bekleyen bizler her zaman hem illerimiz hem de Türkiye’nin birliği ve beraberliği için üstümüze düşen ne varsa gövdemizi ortaya koymaya hazırız. Halk oyunları ekiplerimiz, Kafkas oyunları, halayımız davul- zurnamız, barımız hepsinin sergileneceği, kaşar dönerin ikram edileceği, kaz güzellik yarışmasının yapılacağı, sürpriz çekilişlerin yapılacağı ve Sarıkamış Şehitlerimiz ile tüm şehitlerimiz için mevlid okutulması, Ebul Hasan Harakani Hazretleri ile ilgili bir sunum yapılacağı etkinliklerimiz olacaktır. Doya doya bir Kars Ardahan Iğdır rüzgarı 4 gün boyunca Ankara’da esecek.” İfadelerine yer verdi.

Atatürk Kültür Merkezindeki Başkent Millet Bahçesinde gerçekleşecek tanıtım günlerine Ankara halkını davet eden Erdoğan, katılmak isteyen esnaf ve STK’ların ise Serdar Akat ile 0555 808 84 76 numaralı hat üzerinden irtibata geçebileceklerini de hatırlattı.