SAĞLıK Haber Girişi : 15 Mart 2021 11:08

Diyetisyen Elis Sakine Güngören; 'Sağlıklı Detoks İle Yenilenin'

Diyetisyen Elis Sakine Güngören; 'Sağlıklı Detoks İle Yenilenin'
Diyetisyen Elis Sakine Güngören, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konusunda önemli uyarılarında bulundu.
Diyetisyen Elis Sakine Güngören; 'Sağlıklı Detoks İle Yenilenin'

Kars Güncel- Kars'ta hizmet veren Diyesityen Elis Sakine Güngören 'Detoks' konusunda yaptığı açıklamada; "Tam da bahar dönemine girdiğimiz şu günlerde halsizlik, isteksizlik, yorgunluk ve iştah açılmaları maalesef daha çok yemeye ve kilo alımına sebep oluyor. Sizce de buna DUR demenin tam zamanı değil mi?

Bu dönemlerde bireyler kilo verme amaçlı detoks programlarına yöneliyor ancak böbreklerimiz ve karaciğerimiz bu detoksifikasyon işlemini zaten yapmakta, kilo verme amaçlı yapılan detokslar ise günlerce sadece sıvı alımını veya çok düşük kalorili beslenme programlarını kapsadığı için bireylerde hızlı kilo verimine, halsizliğe ve kas kaybına sebep olmakla birlikte verilen kiloların hızla geri alınmasıyla sonuçlanıyor.

Peki ne zamanlar detoks yapabiliriz ?
Vücudumuz için zararlı olan toksinleri temizleyebilmek ve dirençli kilolarımızı kırabilmek için sağlıklı bir şekilde gerekirse bir uzman eşliğinde detoks yapabiliriz, danışanlarıma da kısa süreli uygulayabilecekleri detoks  bilgilendirme yapıyorum.

Peki kimler detoks yapmamalı?
-Organ yetmezliği olanlar
-Diyabetli bireyler
-Hamileler
-Emziklilik
-Yaşlılar
-Çocuklar
-Yüksek tansiyonu olan bireyler için sakıncalı olacağından detoks yapmamaları gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

İletişim ve Randevu
Diyetisyen Elis Sakine Güngören Beslenme ve Diyet Merkezi
Cumhuriyet Mahallesi Şehit Er Hayrettin Balık Sokak Kerimoğlu Apartmanı Kat 2 Daire 13
İletişim: 0541 849 51 20
instagram: @diyetisyenelissgungoren

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.