KARS Haber Girişi : 06 Ekim 2022 19:22

Dert Etme Sana Açık Kapılar Var...

Dert Etme Sana Açık Kapılar Var...
Açık Kapı Projesi kapsamında Kars Valiliği kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor.

Dert Etme Sana Açık Kapılar Var…

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla hayata geçirilen Açık Kapı Projesi kapsamında Kars Valiliği kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor.

Kars Valiliği giriş katında hizmet veren Açık Kapı Şube Müdürlüğünce vatandaşların her konudaki talep, şikâyet, istek ve önerileri görevli personel tarafından alınıp ilgili kurumlara iletiliyor ve kısa sürede başvuru sonuçlandırılarak başvuru sahibine SMS yoluyla bilgilendirme yapılıyor.

Açık Kapı’nın Kars’ta gerçekleştirdiği hizmetlere ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Kars Valiliği, vatandaşlara verilen hizmetleri şu ifadelerle sıraladı: “2022 yılının ilk 9 ayında 3.519 başvurunun alındığı Kars Açık Kapı Şube Müdürlüğünde yapılan başvuruların %99.6’sı sonuçlandırılmış olup faaliyete geçtiği 2018 yılından itibaren alınıp sonuçlandırılan başvuru sayısı 23.913 olmuştur.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Talebi Karşılandı

18 yaşındaki engelli oğlu M.E.S için tekerlekli sandalye talebinde bulunan anne F.S’nin talebi  Açık Kapı Şube Müdürlüğümüzce Kars Belediye Başkanlığına iletilmiş, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatı kapsamında ihtiyaç sahibi aileye tekerlekli sandalye Kars Belediyesi tarafından temin edilerek vatandaşa teslim edilmiştir.

Evi Yanan Ailenin Yaraları Sarıldı

Kars Merkezde ikamet eden A.S. isimli vatandaşımız Valiliğimiz Açık Kapı Şube Müdürlüğüne gelerek gece geç saatte elektrik kontağında çıkan yangın sonucu evinin tamamen yandığını, eşi ve çocuğu ile birlikte kalacak yerlerinin olmadığını bu hususta devletimizden ev, eşya, giyecek ve yiyecek yardımı talebinde bulunmuştur.

Başvuru Açık Kapı Şube Müdürlüğümüzce Kars Belediyesi, SYD Vakfı ve AFAD Müdürlüğüne iletilmiş olup; ilgiliye onarım yapması halinde 50 BİN TL ev onarım yardımı ve 5 BİN TL nakdi yardım yapılmış olup ayrıca Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatı doğrultusunda Kars Belediyesi tarafından ev eşyası, giyecek, gıda ve kira yardımı yapılmıştır.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Akülü Engelli Araç Talebi Karşılandı

 84 engelli olan 40 yaşındaki A.G’nin Akülü Engelli Araç talebi, Açık Kapı Şube Müdürlüğümüzce Kars Belediye Başkanlığına iletilmiş, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatı kapsamında Akülü Engelli Aracı Kars Belediyesi tarafından temin edilerek vatandaşa teslim edilmiştir.”