GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ekim 2023 22:45

Cumhuriyet'in 100. Yılı Kars Etkinlikleri

Cumhuriyet'in 100. Yılı Kars Etkinlikleri
Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında Kars'ta düzenlenecek etkinlik programı belli oldu.

Cumhuriyet'in 100. Yılı Kars Etkinlikleri

Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında Kars'ta düzenlenecek etkinlik programı belli oldu.

100'üncü Yılda 100 Kişilik Zeybek Gösterisi

28 Ekim Cumartesi günü (yarın) Kars Valiliği önünde başlayacak olan Cumhuriyetin 100. Yıl etkinliklerinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Öğleden sonra saat 14:00 saatinde ise Bedesten Bölgesinde öğrenciler tarafından Kafkas kıyafetleriyle 100. Yılda 100 Kişilik Zeybek Gösterisi sergilenecek. Bayrampaşa Ağaçlandırma Sahası-Açık Cezaevi karşısında Cumhuriyetin 100. Yılı Hatıra Ormanı Fidan Dikimi gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Sabahı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı ise Kars Valisi Ziya Polat Valilik Makamı I’ de Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği EK 1 sayılı listede gösterilen tebrikata giriş sırasına göre tebrikleri kabul edecek.

Kars Valiliği önünde devam edecek etkinliklerde okullar, askeri birlikler ve törene katılacak resmi ve özel kuruluşlar tören alanındaki yerlerini alması ardından Vali/Belediye Başkanı Vekili, Garnizon Komutanı halkın, öğrencilerin ve törene katılanların bayramını kutlayacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde Bayrağımız göndere çekilmesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100. Yıl mesajı okunacak.

Şiir, Müzik Dinletisi, Zeybek, Askeri Gösteri

Vali Ziya Polat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası şiirlerin okunması ve 100. Yılda 100 Kişilik Zeybek Gösterisi sergilenecek. Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü Konservatuar Bölümü ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik sunumu ile devam edecek 100. yıl coşkusu Jandarma Komando Tabur Komutanlığının Gösterisi ile devam edecek.

Resmi Geçit Töreni

Minikler, Büyükler, Gençler kategorilerinde Cumhuriyet koşusunda dereceye girenler için ödül töreni ve Bayrak ve Flamalar, Halk Oyunları Ekipleri, Ortaöğretim Okulları, Ulusal ve Uluslararası Spor Müsabakalarında Dereceye Giren Öğrenciler, Sporcular, Gençler, Merasim Bölüğü, Tören Komutan, Bisikletli ve Motorlu Araçların Geçişi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, UMKE ve AFAD eşliğinde resmi geçit töreni yapılacak.

100. Yıla Özel Fener Alaylı Yürüyüş

29 Ekim Pazar günü Cumhuriyetin 100’üncü yıl etkinliği 17:45’te Kars halkının katılımı ile fener alayı yürüyüşü ile sona erecek. Program son olarak Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde kabul töreni ile tamamlanacak.