KARS Haber Girişi : 01 Mart 2021 20:20

Cumhurbaşkanı Yeni Kararları Açıkladı, İşte Kaldırılan Kısıtlamalar

Cumhurbaşkanı Yeni Kararları Açıkladı, İşte Kaldırılan Kısıtlamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Mart itibariyle alınan yeni kararları açıkladı. Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlaması sona erdi. Çay bahçesi, restoran, cafeler hizmete açılıyor.
Cumhurbaşkanı Yeni Kararları Açıkladı, İşte Kaldırılan Kısıtlamalar Cumhurbaşkanı Yeni Kararları Açıkladı, İşte Kaldırılan Kısıtlamalar

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde;

Tedbirlerin sıklaştırılıp gevşetilmesi salgının seyriyle ilgildir. Bilim kurulu 100 bin nufüs kriterlerine göre illeri sınıfandırdı. Her hafta risk durumuna göre illerin renkleri tespit edilecek ve normalleşme uygulaması güncellenecek. Valilikler gözden geçirecek ve yeni düzenlemeye geçilecektir. Salgının seyrine her ilimizde iyileşme kötüleşme durumuna göre kararlar verilecek.

Vatandaşlarımız temizlik maske mesafe tedbirlerine ne kadar riayet ederse normalleşmeye o kadar hızlı geçilmeyi sağlayacaklar. Her ilimiz salgın tedbirlerinin ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyecek.

Sağlık Bakanlığı Risk Haritası'na göre Kars'ın rengi "Sarı" renkte olup, "Orta Riskli" il kategorisinde yer almakta.

Düşük ve Orta Riskli İllerde Haftasonu Kısıtlaması Sona Eriyor
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam 21:00 sabah 05:00 saatleri arası kısıtlama sürecek.

Okullarla İlgili Yeni Kararlar
Okullar ülke genelinde okulöncesi,  ilkokul 8 ve 12. sınıflarda eğitime açılacak. Düşük ve orta riskli illerde eğitim öğretime başlanacak.

Restoran, Cafeler Hakkında
Restoran, cafe, çay bahçeleri gibi işletmeler çok yüksek riskli iller dışında sabah 07:00 akşam 19:00 saatleri arasında % 50 kapasite ile faaliyetlerini sürdürecekler.

Halı saha, yüzme havuzu düşük orta riskli illerde 09:00 ile 19:00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. 

Kamuda Esnek Çalışma Sona Erdi
Kamu çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndüdürlecek, ihtiyaç halinde valilikler düzenleme yapacak.

65 Yaş Üstü - 20 Yaş Altı Kararlar
65 yaş üstü, 20 yaş altı düşük ve orta rskli illerde kaldırılacak, yüksek ve çok yüksek yerlerde sokağa çıkma süreleri arttırılacaktır. 

Nikah Törenleri
Nikah ve nikah merasimi düşük ve orta riskli illerde 100 kişi, yüksek ve çok yüksek riskli diğer illerde 50 kişiyi aşmamak ve bir saati aşmamak üzere yapılabilecek.

İllerin Risk Haritası ve Grupları Açıkladı
Bakan Koca; "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.