Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Normalleşme Kararlarını Açıkladı

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan bakanlar kurulunun gündem maddesi koronavirürs tedbirleri kapsamında 1 Haziran itibariyle hayata geçirilecek olan yeni normalleşme takvimi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kurulu toplantısı sonrasında alınan kararla ilgili yaptığı açıklamaların satır başları haberimizde.

Kafe ve Lokantalar
Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halısaha, spor salonu gibi işletmeler pazar günleri hariç olmak üzere 07:00-21:00 saatleri arasında açık olacak. Lokanlatlar, kafeler 07:00-21:00 saatleri arasında masaya servis, 24:00 saatine kadar ise paket servi şeklinde hizmet verecek.

Düğün, Nikah ve Nişan 
1 Haziran itibariyle açık ve kapalı alanlarda nikah ve nikah töreni şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uyularak yapılabilecek.

Üniversitelerin Eğitime Başlayacağı Tarih
Üniversiteler 2021-2022 eğitim takviminin 13 Eylül itibariyle başlayacak şekilde yürütütülecek.

Sokağa Çıkma Kısıtlamaları
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Haziran itibariyle hafta içi ve cumartesi günleri  22:00 ile 05:00 saatleri arasında, pazar günleri içince cumartesi akşamı 22:00'dan başlayarak pazartesi sabahı 05:00 saatine dek pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Kamu Kurumlarında Esnek Çalışma
Kamu kurumlardaki esnek mesai ugulaması yeni bir karar düzenlemesine kadar devam edecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.