TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Mart 2021 21:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kısıtlamaları Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kısıtlamaları Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında alınan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kısıtlamaları Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kısıtlamaları Açıkladı

Kars Güncel-Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde; "Kırmızı kategorideki çok yüksek riskli illerimizin sayısı 58'e ulaştı. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 - 05.00 olarak haftanın her günü devam edecektir.

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günleri olarak sürecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir.

Ramazan ayında ise hep birlikte fedakarlık yapacağız. Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulayacağız.Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikelr gerçekleştirilmeyecektir.

Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve cafe işletmecilerine mevcut desteklere ilave olarka bazı katkılar sağlayacağız. 

Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsisz izin kapsamında sigorta prim detseğinden yararlanamayan lokanta ve cafe çalışanalrımızında prim  yüklerini üstelenecek kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız." dedi.

YÜKSEK RİSKLİ İLLERDEKİ YASAKLAR NELERDİR? Yüksek ve çok yüksek riskli illerde cumartesi günü saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı pazar günü bütün gün boyunca devam ediyor ve pazartesi saat 05.00'te sona eriyor. Nikah salonları yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiye kadar 1 saat serbest. Yüksek riskli illerde, kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasite ile saat 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet verebiliyor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.