TÜRKİYE Düzenleme Tarihi : 05 Ekim 2020 20:15 Haber Girişi : 05 Ekim 2020 20:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitimle İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitimle İlgili Açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldıklarını belirtti.

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; " Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatmıştık. Diğer sınıflarda da uzaktan eğitim imkanını temin etmiştik. Bugün Yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 2. 3. ve 4. sınıflarda da yüz yüze eğitim başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokullarda da yine belirlenen kurallar dahilinde 8. 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek.

Ayrıca Özel Eğitim Kurumları ile İl Hıfzıssıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararıda önümüzdeki sürece bakarak vereceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim kapsamında bilgisayar ihtiyacı olan öğrencilerimiz için bir çalışma yürütüyor.İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık, Önümüzdeki haftadan itibaren peyder pey bu tabletleri MEB olarak öğrencilerimize dağıtıma başlıyoruz. Ülkemizin internet alt yapısınıda bu çalışmaya uygun bir hale getirmek için Ulaştırma Bakanlığımız çeşitli kurumlarla sağlamak için uğraşıyor." dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.