TÜRKİYE Haber Girişi : 11 Ocak 2021 19:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulunarak millete sesleniş konuşması yapıyor.

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında, 2021 yılının yatırım, üretim ve istihdamın arttığı bir yılın olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı artık bu ülkede ki insanların yarısından fazlasının oyunu alarak göreve gelebiliyor. Bir dönem kendi topraklarına dahi sahip çıkmakta zorlanan ülkeden, bölgesel sorunlara çözüm bulan ülkeye yükselmemizi hazmedemiyorlar.

Altın üretimi 42 ton ekonomiye katkısı 2,4 milyon dolar, hedefimiz önümüdeki 5 yıl içerisinde altın üretimini 100 tona yükseltmektir.

Koronavirüs Salgını Hakkında
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında Covid-19 salgını ve salgın tedbirleri konusunda ise; " Salgının artış hızını gözle görülür şekilde geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yüküde önemli ölçüde hafifledi. Bu kazanımları korumak için 83 milyon gayret göstermemiz gerekir. Faaliyetlerine ara verilen esnaf, öğrenci ve vatandaşalrımıza verdiği hasarı biliyoruz. Kalıcı bir çözüm bulana kadar hayatımızı tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymamız gerekiyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle elbette kısıtlamalar kademeli olarak azaltacağız. Her bireyin tedbirlere uyması şarttır.

Aşılama Bu Hafta Başlıyor
Çin menşeili 3 milyon aşı ülkemize geldi. Test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamaya başlanacak. Perşembe veya Cuma günü belirlenen sıralamaya göre inşallah bu kampanya başlamış oalcak. Kendi aşımızı geliştirmemiz için yoğun gayret içerisindeyiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.