TÜRKİYE Haber Girişi : 17 Şubat 2021 19:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kısıtlamalar Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kısıtlamalar Hakkında Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İlleri 4 gruba ayırarak Mart ayı itibariyle kademeli normalleşme başlayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kısıtlamalar Hakkında Açıklama

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele başta olmak üzere gündeme ilişkin konularda görüşülen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 2015 yılından beri gerek ülke içi, gerek ülke dışında terör operasyonları aralıksız sürdürülüyor. Şimdiye kadar yürüttüğümüz operasyonlarda 1259 şehidimiz oldu, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 17 bin 750'yi buldu.

Çiftçilere İki Müjde
Sosyal destek kapsamında miletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Çiftçilerimize iki müjdeyi vermek istiyorum gübre destekleri küresel gelişmelerle birlikte % 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Hububat ürünlerindeki 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik gübre kullanan çiftçimize ise dekar desteğini 20 liraya yükseltiyoruz.Çiftçilerimizn hesaplarına ilk baharda yatırılacak.

Aşılamada Son Durum
Salgının seyrine göre normalleşme adımlarını atıyoruz. Kademeli olarak yüz yüze eğitim müjdesini paylaştık. Kar yağışı nedeniyle bazı illerde ertlenemiş olsada belirlenen takvime göre bu süreç devam edecek. Salgının seyrini ayrıntılı olarak değerlendirdik. Kimi şehirde gayet iyi fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi olduğunu gördük. El ele vererek bu musibetin üstesinden geleceğiz. Aşı çalışması sürüyor. 5,5 milyon üzerinde aşılama çalışması tamamlandı, dünyada başaran ülkeyiz. Birinci ve ikinci aşı süreci devam ediyor.

Mart Ayı'nda Kademeli Normalleşme Başlıyor
Mart ayı itibariyle illerimizi 4 gruba ayırarak kademeli olarak normalleşme sürecini başlatıyoruz. İlleri vaka durumuna göre derecelendireceğiz. Salgın kapsamında işine ara veren restoran, kafe, kıraathane gibi esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Haftasonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki vaka sayısı ve  aşılama kriterlerine göre kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde azalmasıdır. Ne kadar dikkat edip tedbirlere uyarsak normalleşme takvimi o kadar hızlı ilerleyecektir. Tüm vatandaşlarımızdan yürtüttüğümüz mücadeleye destek olmalarını rica ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.