TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Aralık 2022 00:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT Açıklaması
"Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT Açıklaması

"Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır"

EYT düzenlemesiyle ilgili detayları paylaşan Erdoğan, yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını vurguladı. "Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" diyen Erdoğan, EYT ile ilgili detayları şu şekilde sıraladı:

"Taşarondan kadroya alınandan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenleme hazırlıyoruz. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemesinde güçlük çekmemek için KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor.

Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Her vatandaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var. Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyecek çalışanlarımız için sosyal sigorta teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadelere yer verdi:

"Yaş şartı aranmadan yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızın daha emekli olma hakkına kavuşmasını sağlayan emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenleme ülkemize, milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olsun.