TÜRKİYE Haber Girişi : 26 Nisan 2021 19:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Tam Kapanmaya Geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Tam Kapanmaya Geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yeni tedbir ve kararları açıkladı. 29 Nisan - 17 Mayıs arası tam kapanmaya geçildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Tam Kapanmaya Geçildi

Kars Güncel-Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yeni tedbir ve kararları açıklıyor.

Kabine değişikliğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ABD devlet başkanı Biden'in asılsız soykırım nitelemesi hakkında tarihsel açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin o döneme ilişkin arşivleri açmaya hazır olduğunu ve iddia sahiplerinin gerçekleri göstermek yerine siyasi zemine taşımak niyetinde olduğunu belirtti.

Erdoğan Türkiye'nin çoğu yerinde Türklere ait toplu mezarların olduğu fakat ermenilere ait toplu mezarların bulunmadığını söyledi. Bizlerin Ermeni toplumuyla hiç birsorunumuzun oldmadığını, bin yıllık bir tarihsel beraberliğe sahip olduğumuzu belirtti.

Koronavirüs Salgınında Son Durum
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "Sağlık hizmetlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Vaka ve vefat sayıları bizi ramazan ayında tedbirleri sıkışaltırmaya mecbur bıraktı. Neticelerini yavaş yavaş alıyoruz. Değerlendirmelerimizi kabine toplantısında yaptık. Vaka ve vefat sayıları yükseldiğinde kısıtlayıcı tedbirleri almamız kaçınımazdır. 5 binin altına indirmeliyiz. aksi takdirde her alanda ağır bir fatura ile karşı karşıya gelebiliriz. Önümüzde ki günlerde biraz daha fedakarlık yapmak zorundayız. Özel hastanelerde salgın nedeniyle ücret talep edilidiğine dair şikayetler alıyoruz. Bu hizmetler için hiç bir ücret talep edilemez. Yoğunbakım ve aşı hizmetleri sebebi ile ilave ücret talebi ile karşılaşan vatandaşlar bize bildirdiğinde gereği derhal yapılacaktır. Salgında filyasyon ekiplerinde görev yapan muhtarların aşılarınada başlanacak.

Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirler
Erdoğan; "29 Nisan 2021 saat 19:00 da başlayıp 17 Mayıs 2021 sabah 05:00'a kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim, imalat gibi alanlar hariç tüm işyerleri faaliyetlerine ara verecek. Yeme içme yerleridnepaket servi shizmeti verecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet verecek. Şehirler arası seyahatlar tamamı izne tabi olacak ve % 50 kapasite ile çalışacak. Konaklama tesislerinde ki rezarvasyonlar istisna teşkil etmeyecek. Kamu kurumlarında ki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışacaktır. Uzaktan çalışan personel dokağa çıkmakısıtlamsına tabi olacak.

Anaokulu, kreş 8 ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlar yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

Kurallar en sıkı şekilde uygulanacak ve bu fedakarlıkların karşılığını bayram sonrası alacağız."ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.