YAŞAM Haber Girişi : 19 Mart 2019 14:36

Çanakkale Şehitleri Kars'ta Anıldı

Çanakkale Şehitleri Kars'ta Anıldı
Milletimizin bağımsızlığı ve yenilmezliğinin tüm dünyaca tescil edildiği, Milli Mücadelemizin ilk ateşinin yakıldığı, Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni düzenlendi.

Kars Güncel-Kars Şehitliğinde düzenlenen törene; Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı  Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Başkanı Yunus Kılıç, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik,  daire ve kurum amirleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
Şehitlik anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir manga asker tarafından şehitlerimiz için yapılan saygı atışı yapılması ve Valimiz Sayın Türker Öksüz’ün Şehitlik Özel Defterini imzalamasıyla devam etti. 
 
Kars Valisi Türker Öksüz,“ Aziz ve kahraman şehitlerimiz;
 
Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız uğruna canları pahasına göğsünü düşmana siper eden siz aziz şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız.
 
Sizler, ay yıldızlı şanlı al bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalandığı, huzurlu bir toplumda, birlik-beraberlik içinde kardeşçe yaşayabilmemiz uğruna canlarınızı feda ettiniz. Vatan ve millet için yaptığınız fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvî ve emsalsizdir. Sizler, Yüce Allah katında ve aziz milletimizin gönlünde en yüce mertebeye eriştiniz. 
 
Aziz vatanımızın kalkınmasını sağlamak, devletimizin bekasını ve milletimizin birlik-beraberliğini koruma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Biliniz ki; ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye’yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanımızı susturamayacak, bu ülkeye diz çöktüremeyecek, bu aziz millete boyunduruk vuramayacak, ay-yıldızlı şanlı al bayrağımız dünya durdukça semada dalgalanmaya devam edecektir. “bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şiarıyla her karışını temiz kanlarınız ile suladığınız kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz.  
Ruhunuz şad olsun…”  şeklinde duygularını ifade etti.
 
Kars Şehitliğindeki tören, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulması, duaların okunmasının ardından şehit mezarlarının; Vali Türker Öksüz ve diğer protokol üyeleri tarafından gezilmesi ve karanfil bırakılmasıyla sona erdi. 
 
Kars Şehitliğindeki törenin ardından Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kapsamında anma programı düzenlendi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program;  bir öğretmenin günün anlam ve önemi belirten konuşması, şiir dinletisi, Çanakkale destanı oratoryosu ve koro dinletisi ile sona erdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.