TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Nisan 2021 23:10

Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır?
17 günlük kısıtlama kapsamında, yasaklardan muaf tutulan çalışanlar için çalışma izin belgesi nasıl alınır.

Kars Güncel- Kısıtlama sürecinde muafiyet belgesi nasıl alınıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duyurduğu sistem üzerinden muafiyet belgesi almak için E-devlet'e giriş yaparak arama kısmına E- Başvuru (İçişleri Bakanlığı) yazılarak veya yine E-devlet üzerinden sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranından temin edilecek. SGK çalışma izin belgesi çıktı olarak da alınabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgede açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla Çalışanlar, çalışma belgeleri ile işyerlerine gidebilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama
Yapılan açıklamada; "Tam Kapanma Sürecinde muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri tarafından düzenlenmiş olan mevcut görev belgeleri; 2 MAYIS PAZAR SAAT 24.00'e KADAR GEÇERLİ OLACAK." , "Ayrıca E-Başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ekte ki form manuel olarak doldurulup imzalandıktan sonra kullanılabilir. Kimsenin mağduriyyet yaşamaması ve muafiyetin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirimizi aldık" ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.