ASAYİŞ Haber Girişi : 15 Eylül 2023 16:44

Çalınan 14 Hayvan JASAT Tarafından Sahibine Teslim Edildi

Çalınan 14 Hayvan JASAT Tarafından Sahibine Teslim Edildi

Çalınan 14 Hayvan JASAT Tarafından Sahibine Teslim Edildi

Kars’ın Arpaçay ilçesinde çalınan 14 büyükbaş hayvan, JASAT ekiplerinin takibi ve araması sonucu bulunarak sahibine teslim edildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı Arpaçay İlçe Jandarma Komutanlığına, Arpaçay İlçesi mülki sınırları içerisinde (14) büyükbaş hayvanın kaybolduğunun bildirilmesi üzerine; Arpaçay İlçe Jandarma Komutanlığı, Kars İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT ekiplerince istihbari araştırmalar gerçekleştirildi.

Araştırmalar sonucunda, söz konusu (14) adet büyükbaş hayvanın çalınarak saklandığı tespit edilen ev ve eklentilerinde adli arama yapıldı. İcra edilen adli arama sonucunda, çalınan hayvanlar ele geçirilerek sahibine teslim edildi. Olay ile ilgili (3) şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edildi.

Hayvanlarının bulunması sonrasında büyük mutluluk yaşayan hayvan sahibi Jandarma’ya teşekkür etti. Jandarma tarafından ise; “Halkımızın huzur ve güvenliği, emniyet ve asayişin sağlanması ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.