KARS Haber Girişi : 14 Şubat 2024 20:35

Bu Mahalleler Belediyeye Bağlı Değil Mi?

Bu Mahalleler Belediyeye Bağlı Değil Mi?
Şubat ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde Kars, pekte alışık olmadığı mevsim koşulları ile mücadele etmeye devam ediyor.

Bu Mahalleler Belediyeye Bağlı Değil Mi?

Şubat ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde Kars, pekte alışık olmadığı mevsim koşulları ile mücadele etmeye devam ediyor.

Erken gelen yalancı bahar, vatandaşların baharda göstermeleri beklenen tepkinin erken gelmesine sebep oldu. Gündüz saatlerinde etkili olan güneş ile birlikte iyiden iyiye hissedilen hava sıcaklığı buzların ve karların erimesiyle sonuçlandı. Eriyen karlar yapılmayan yollarda çamur deryasına dönüşünce vatandaşların tepkisi de kaçınılmaz oldu.

Kentin birçok noktasında gerçekleşen yol çalışmalarından nasibini almayan yerler ve merkezi noktalarda süslenen alanların haricinde bırakılan alanlar güneşi görünce gün yüzüne çıktı. Vatandaşlar hakları olan yol ve kaldırımların insani seviyede düzenlenmesi talebinde bulundu.

Cami Cemaati Dua Eder Hale Geldi!

Şehitler Mahallesi Kombine Camii cemaati, karların erimesiyle birlikte çamur deryasına dönüşen yol ve camii bahçesi için yetkililerden acil çözüm beklediklerini iletti. Daha önce de defalarca bu yol ve çevre düzenlemesi için müracaatta bulunduklarını, fakat çözüm üretilmediğini kaydeden mahalle sakinleri camide yaptıkları dualara ayrıca yolu da eklediklerini belirttiler.

Yaz Gelsin Diye Beklediler: Defalarca CİMER’e Yazdılar Gelen Olmadı!

Öte yandan Yeni Mahalle Necati Bey Sokak’ta yaşayan mahalle sakinleri de köstebek yuvasına dönüşen yollarını defalarca CİMER’e bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarından dert yandı. 2023 yılında da CİMER kayıtlarını karsgüncel ile paylaşan mahalle sakinleri verilen sözlerin acilen yerine getirilmesini istedi.

Kars Belediyesi’ne ödedikleri faturalarda su bedeli, çevre temizlik, atık su bedeli, bakım ücreti ve kdv ücretinin yer aldığı ibareleri öderken manzarayı gördükçe rahatsız olduklarını dile getiren mahalleli; ‘Ya bu ücretler haksız yere alınmasın, ya da üstüne alınan alınsın da bir zahmet gerekeni yapsın’ diyerek’ tepki gösterdi.