KARS Haber Girişi : 29 Mart 2024 20:04

Belediyenin Borcu Adayları Korkuttu!

Belediyenin Borcu Adayları Korkuttu!
Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat,  görevi devraldıkları 2020 yılı ile 2024 yılları arasında yapılan çalışmalar ve Kars Belediyesi'nin mevcut borcunu açıkladı.

Belediyenin Borcu Adayları Korkuttu!

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat,  görevi devraldıkları 2020 yılı ile 2024 yılları arasında yapılan çalışmalar ve Kars Belediyesi’nin mevcut borcunu açıkladı.

2020 yılında Kars Belediyesi’ni 303 milyon TL borçla devraldıklarını kaydeden Belediye Başkan Vekili Polat, 31 Mart’a ramak kala borç miktarını kamuoyuyla paylaştı.  Polat, belediyenin mevcut 334 milyon TL olan borcunun 90 milyonun yatırım borcu olduğunu belirtti.

 

Açıklamasında Kars Belediyesi olarak yapılan yatırımlara ilişkin de değerlendirmede bulunan Vali Polat; "Devralınan borç 303 Milyon TL. idi. Mevcut borç 334 Milyon TL.'dir. Göreve geldiğimizde mevcut borcun cari yıl bütçesine oranı yüzde 267 iken görev süremiz sonunda mevcut borcun cari yıl bütçesine oranı yüzde 51, Mevcut Borcun Bütçeye Oranındaki Değişim: yüzde 424, İller Bankasına olan borcumuzun 90 Milyon TL. yatırım borcudur. Devraldığımız dönem borcunda yatırım borcu bulunmamaktaydı. Dönemimize ait esnaf ve müteahhit borcu bulunmadığı gibi geçmiş dönemlere ait borçların bir kısmı da tarafımızca ödendi.” dedi.

Ayrıca kayyum belediyesi, görevi geldiğinde 5393 Sayılı Belediye Kanunun ön gördüğü şekilde yasal olarak borçlanabilme imkanı yokken şimdi borçlanabilme miktarının 300 Milyon TL'ye çıktığını duyurdu.