KÜLTÜR-SANATHaber Girişi : 12 Haziran 2025 11:04

Başkent Ankara'da Kars, Ardahan ve Iğdır Rüzgârı Esecek

Başkent Ankara'da Kars, Ardahan ve Iğdır Rüzgârı Esecek
Yöresel Lezzetler Festivali 14-22 Haziran'da Gölbaşı Atatürk Parkı'nda.

Başkent Ankara'da Kars, Ardahan ve Iğdır Rüzgârı Esecek

Yöresel Lezzetler Festivali 14-22 Haziran'da Gölbaşı Atatürk Parkı'nda.

Ankara bu yaz, Doğu Anadolu'nun kadim şehirleri olan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yöresel lezzetleri ve kültürüyle buluşuyor. 14-22 Haziran tarihleri arasında Gölbaşı Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan “Kars Ardahan Iğdır Yöresel Lezzetler Festivali”, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunacak.

Festivalde, bölgeye özgü kaz eti, kaşar peyniri, bal, kayısı ve elma gibi ürünlerin yanı sıra halk müziği dinletileri, yöresel sanatçılar ve kültürel etkinlikler yer alacak. Etkinlikte aynı zamanda bölgenin doğal güzelliklerini yansıtan görsel sunumlar da bulunacak.

Etkinlik, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve Gölbaşı KAI Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Kara öncülüğünde gerçekleştirilecek.

"Tüm halkımız davetlidir" çağrısıyla gerçekleştirilecek olan bu festival, hemşehri dayanışmasını pekiştirmenin yanı sıra, Ankara halkına farklı bir kültürel pencere açmayı hedefliyor.

Yer: Ankara Gölbaşı Atatürk Parkı
Tarih: 14-22 Haziran
İletişim: Murat Baytar – 0 534 588 03 02