SAĞLıK Haber Girişi : 23 Haziran 2021 20:18

Bakan Koca Açıkladı Aşılamaya 18 Yaş Grubu Dahil Edildi

Bakan Koca Açıkladı Aşılamaya 18 Yaş Grubu Dahil Edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün alan herkes aşı randevusu alabileceğini söyledi.

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs bilim kurulu sonrasında basın açıklamasında bulundu.

Bakan Koca açıklamasında salgında son gelişmeleri değerlendirerek cuma gününden itibaren 18 yaşından gün alan vatadaşların aşı randevusu alabileceğini belirtti.

Koca açıklamasında; "Biz özellikle şu dönemde hızla 18 yaş ve üzeri vatandaşımızı aşılamayı planlıyoruz. Bunu ne kadar erken yapabilirsek toplumsal bağışıklığı o kadar erken sağlamış olabileceğimizi  ve ülkeye girişi olabilecek mutasyonlara karşıda erken dönemde bir tedbir anlamında çözüm olacağına inanıyoruz. Şuana kadar 25 yaş ve üzerine kadar inmiş oldu. Bugünden söyleyebilirim vuma günü itibariyle 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün alana herkes randevu almış olabilecek. Hedefimiz 18 ya üstü olan 55 milyona yakın vatandaşımızı da kurban bayramına kadar % en az 70'ini bir doz aşılanmış olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın aşılarını olmaları konusunda rica ediyorum. Yaz ve bayramı rahat geçirmek için aşıları erken dönemde olma gayreti içerisindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.