EĞITIM Haber Girişi : 11 Ocak 2018 20:54

Bahçeşehir Koleji Kars'ta

Bahçeşehir Koleji Kars'ta
Bahçeşehir Koleji Kars Kampüsü'nün tanıtım toplantısı yapıldı.
Kars Güncel-Kars'ta temel atma çalışmaları başlayan ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak olan Bahçeşehir Koleji'nin tanıtım toplantısına Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile çok sayıda davetli katıldı.
The Kars Park Otel'de yapılan toplantı, Kafkas Ekibi tarafından sunulan gösteri ile başlarken, okul öğrencisi ve okul öğretmeni tarafından Bahçeşehir Koleji ile alakalı yapılan şiir dinletisinin ardından Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel de Kars'a şube açmakta geç kaldıklarını belirtti. Başkan Enver Yücel "Biz Kimiz" diye merak ediliyoruz önce bunu açıklayayım ama bu konudan önce şuan Kars Valisi olarak görev yapan Rahmi Doğan'ın eğitim kurumlarımızı Kars ile buluşturmasın da emeği ve gayretinin çok olduğunu ifade etmek isterim diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
"Biz eğitimi doğru dürüst yapamazsak muasır medeniyet düzeyine ulaşmamız mümkün değil. Dünyadaki iyi ülkelerde nasıl eğitim yapılıyorsa biz de bu eğitimi yapmak zorundayız okullarımızda. Sadece özel okullarda değil tüm okullarda yapmak zorundayız. Hep birlikte bunu anaokulundan itibaren anlayıp, kavrayabilirsek, eğitim nedir diyebilirsek, işte o zaman biz geleceği yakalayabiliriz. Keşke Türkiye'de eğitim zorunlu olarak 12 yıl olmasaydı da anaokulları zorunlu olsaydı. Keşke liseler 2 yıl olsaydı da bundan 20 yıl önce, 30 yıl önce, 40 yıl önce anaokulları zorunlu olsaydı. Keşke ben de anaokulunda okuyabilseydim. Ama daha yeni yeni Türkiye'de okul öncesi eğitimin önemi yeni kavranmaya başlandı. Şunu bilin ki anaokuluna 1 dolar yatırdığın zaman 7 dolar olarak geri alıyorsun. Anaokulu bireyin hayatındaki beyin gelişiminin en önemli yaş grubu. Okul öncesindeki eğitim hepsinden daha da önemli."
FETÖ'DEN ATILAN OLMADI
Enver Yücel, Bahçeşehir Okulları'nı 1994, Bahçeşehir Üniversitesi'ni de 1998 yılında kurduklarını anlattı. Kurumlarında 10 bine yakın öğretmen ve eğitimcinin görev yaptığını ifade eden Yücel şöyle konuştu:
"Şu anda 150 bine yakın öğrenciye hizmet veriyoruz. Türkiye'nin dünyadaki önemli bir markası yolunda hızla ilerliyoruz. Sayıca Avrupa'nın en büyüğüyüz. Ama dünyanın büyüklerinden bir tanesi olmamıza rağmen en büyüğü değiliz. Bütün bu çalışmaları yaparken kadromuzda 10 bine yakın öğretmen, eğitimci çalışıyor. Bu kadar büyüklükte, bu kadar çalışmada, bu kadar hoca, öğretmen çalışmamızda ama Allah'a şükür bir tane vermedik. Bir öğretmenimiz FETÖ'cülükten dolayı atılmadı. Biz öğretmenimizi iyi seçtik. Değerlerimize sahip çıktık. Kurulduğumuz günden beri iktidarlar değişti ama bizim ilke ve prensibimiz değişmedi. Ve yolumuza devam ediyoruz. Güncel politikaların içinde hiç olmadık. Ve hiç olmayacağız. Bizim işimiz eğitim, kaliteli eğitim ve Türkiye'nin geleceği. Biz sadece Türkiye içinde sınırlı kalmadık. Şuanda İstanbul ile birlikte dünyanın 5 noktasında bizim üniversitemiz var."



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.