KARS Haber Girişi : 01 Mayıs 2023 11:55

Azerbaycan Birlikleri Kars'ta

Azerbaycan Birlikleri Kars'ta
Haydar Aliyev Tatbikatı'na katılacak Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli için Kars 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından karşılama töreni yapıldı.

Azerbaycan Birlikleri Kars'ta

Haydar Aliyev Tatbikatı'na katılacak Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli için Kars 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından karşılama töreni yapıldı. Törende bayrak devir-teslimi de gerçekleştirildi.

9’uncu Kor.K.lığı sevk ve idaresinde, MSB.lığı, Gnkur.Bşk.lığı, K.K.K.lığı ve Dz.K.K.lığına ait birlik ve unsurlar ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin katılımıyla 19 Nisan-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Kars Şht.İs.Asb.Kd.Üçvş. İlhan HAMLI Atış ve Tatbikat Alanı’nda gerçekleşecek Haydar Aliyev Tatbikatı devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu Merhum Cumhurbaşkanı Haydar ALİYEV’in 100’üncü doğum yılı olması vesilesi ile iki kardeş Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında dostluk, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, karşılıklı çalışabilirlik, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, birlikte harekât icra etme kabiliyetini geliştirmek amacıyla gerçekleşen tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü 10 Mayıs 2023 tarihinde icra edilecek.

Tatbikata; Millî Savunma Bakanlığından, Genelkurmay Başkanlığından, Kara Kuvvetleri Komutanlığından ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığından birlik ve unsurlar ile çeşitli devlet kurum ve kuruluşları ile Türk Kızılayı temsilcileri; Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinden 1 tank bölüğü, 1 komando kolu, 1 özel kuvvetler timi, muhtelif hava savunma sistemleri, karargâh subayları ve keskin nişancı timleri katılacak.