TEKNOLOJİ Haber Girişi : 27 Eylül 2023 21:53

Aytemiz'den KAÜ'ye Teknoloji Sınıfı

Aytemiz'den KAÜ'ye Teknoloji Sınıfı
KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, hayırsever iş insanı Dr. Hüseyin Aytemiz'in katkılarıyla son teknolojiye sahip bir Teknoloji Sınıfı kuruldu.

Aytemiz'den KAÜ'ye Teknoloji Sınıfı

KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, hayırsever iş insanı Dr. Hüseyin Aytemiz'in katkılarıyla son teknolojiye sahip bir Teknoloji Sınıfı kuruldu.

Hayırsever İş İnsanı Dr. Hüseyin Aytemiz, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne Teknoloji Sınıfı kurulması için bağışta bulundu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen Teknoloji Sınıfının açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Aytemiz Petrol Genel Müdür Yardımcısı Yakup Yazar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Levent Gelibolu, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erkan Tokucu, diğer birim amirleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Dr. Hüseyin Aytemiz'in katkısıyla hayata geçirilen Teknoloji Sınıfı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında eğitim–öğretim faaliyetlerini devam ettiren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Susuz Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilerin gelişimine yönelik güçlü bir adım olarak görülüyor. Ayrıca kurulan bu teknoloji sınıfının; öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bilişim alanında keşfedebileceği, deneyimleyebileceği ve bilginin sınırlarını zorlayabileceği bir inovasyon merkezi olması da hedefleniyor.

İşlerinin yoğunluğundan dolayı açılış programına katılamayan fakat selamlarını gönderen Dr. Hüseyin Aytemiz, "Eğitim ilerlemenin temel taşıdır. Kars'ın eğitimdeki yol haritasının şekillenmesinde bu kıymetli kurum ve kuruluşlarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Öğrencilere en son kaynaklara ve fırsatlara erişim sağlayarak yalnızca onların geleceklerine değil, aynı zamanda Kars'ın ve genel olarak toplumun geleceğine de yatırım yapıyoruz" dedi.

Daha önce KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunun yapımı ve daha birçok alanda katkıda bulunan Aytemiz Petrol’e teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Kapu, eğitime sundukları destek ve gerçekleştirilen iş birliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Açılış programı hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.

Kafkas Üniversitesi olarak; “Aytemiz Petrol Onursal Başkanı Sayın İsmail Aytemiz’e, Aytemiz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Hüseyin Aytemiz’e ve Aytemiz Petrol Genel Müdür Yardımcısı Sayın Yakup Yazar beyefendiye Üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.” Denildi.