SAĞLıK Haber Girişi : 16 Aralık 2022 00:06

ARSLAN VE KILIÇ: HASTANE İHALESİ 20 OCAK'TA

ARSLAN VE KILIÇ: HASTANE İHALESİ 20 OCAK'TA
Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi İhalesinin güncellenecek fiyatlarla 20 Ocak 2023 tarihinde yeniden yapılacağı duyuruldu.

ARSLAN VE KILIÇ: HASTANE İHALESİ 20 OCAK'TA

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, uzun zamandır yakın takiplerinde olan Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi İhalesinin güncellenecek fiyatlarla 20 Ocak 2023 tarihinde yeniden yapılacağını bildirdiler.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’yı ziyaret edip Kars’taki sağlık yatırımlarını ve devam eden projeleri görüştüklerini ifade eden Arslan ve Kılıç, “500 Yataklı Kars Devlet Hastanesi Yapım İşi 9 Eylül 2022 tarihinde ihale edildi, uygun teklif gelmediği için iptal edilen ihalenin, güncellenecek fiyatlarla 20 Ocak 2023 tarihinde yeniden yapılmasına karar verildi.” dediler.


???Kars’ta yapılacak 500 yataklı Devlet Hastanesinin sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Arslan ve Kılıç, 500 yataklı Kars Devlet Hastanesinin 141 bin metre kare kapalı alana sahip olacağını, 107 yoğun bakım ünitesi, 30 bay, 30 bayan, 12'si çocuk olmak üzere toplam 72 adet müşahede yatağı olacağını, ayrıca Helikopter pisti ve 450 araçlık kapalı otoparkın bulunacağını ve dolayısıyla tam donanımlı olarak inşa edilecek modern devlet hastanesinin Kars’ta sağlık altyapı kapasitesini önemli ölçüde artıracağı, hemşerilerimizin ve bölge insanımızın daha kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlama noktasında büyük katkıları olacağını ifade ettiler. 

??500 Yataklı Kars Devlet Hastanesinin Yapım İşi için Sağlık Bakanlığı nezdinde mütemadiyen temaslarda bulunduklarını sözlerine ekleyen Arslan ve Kılıç, Kars’a olan himayeleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgileri, şimdiye kadar belli branşlardaki doktor atama taleplerinin karşılaması ve ihtiyaç olan branşlarda yeni doktor ataması için aldıkları sözden dolayı Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin KOCA’ya Kars halkı adına teşekkür ettiler. Şimdiden serhad şehrimize hayırlı olması dileğinde bulundular.