SAĞLıK Haber Girişi : 27 Ocak 2023 00:08

Arslan'dan Hastane ve Doktor Müjdesi

Arslan'dan Hastane ve Doktor Müjdesi
Kars'ta yapılacak 500 yataklı Devlet Hastanesinin yapımı için uygun olan 7 teklif değerlendirmeye alındı.

Arslan'dan Hastane ve Doktor Müjdesi

 

Kars'ta yapılacak 500 yataklı Devlet Hastanesinin yapımı için uygun olan 7 teklif değerlendirmeye alındı.

 

65. Hükümet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın girişimleriyle Kars'ın başlıca sorunlarından olan Hastane sorunu çözüme kavuşuyor. 

 

Kentin önemli eksikleri arasında olan ve sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yatırımı Merkez İlçe Karacaören Mahallesinde bulunan 1200 ada 13 parselde kayıtlı yaklaşık 141.000 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerine yapılacak. 

 

Söz konusu yatırıma ait projeler tamamlanmış olduğunu kaydeden Arslan, alanın toplamda 140.000 m2 kapalı alanı haiz olduğunu ve yatırım tamamlandığında; 138 adet poliklinik, 33 adet diyaliz yatağı, 28 adet palyatif bakım yatağı, 72 adet müşahede yatağı, 14 adet SDL yatağı, 18 adet ameliyathane, 5 adet yanık yatağı, 43 adet yenidoğan yoğun bakım yatağı, 18 adet çocuk yoğun bakım yatağı, 56 adet erişkin yoğun bakım yatağı, 4 adet acil yoğun bakım yatağı ve 288 adet  hasta yatak odası ile toplamda 568 yatakla hizmet vereceğini belirtti.

 

Arslan, yaptığı paylaşımda; Hastane ihalesine uygun teklifler geldiğini ve 7 teklifin değerlendirmeye alındığını müjdeledi. Arslan, Bölge Hastanesi olarak hizmet verecek hastanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Hastaneye birlikte doktor atamaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile temasları sonucu olumlu neticelere ulaşıldığının altını çizen Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'ya Kars halkı adına bir kez daha teşekkür etti.