BÖLGE Haber Girişi : 24 Ekim 2022 20:21

AKYAKA DURAKLI KÖYÜ HİS GÖLETİ'NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AKYAKA DURAKLI KÖYÜ HİS GÖLETİ'NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
DSİ Kars iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

AKYAKA DURAKLI KÖYÜ HİS GÖLETİ'NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

DSİ Kars iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

HİS Göletleriyle Hayvancılık Potansiyeli Artıyor

HİS göletlerinin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ‘Bölgemiz hayvancılık bakımından ciddi bir potansiyel taşıyor ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi lazım. Bu kapsamda hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın hayvan otlattığı bölgelerde hayvancılığın gelişimi ve hayvan içme suyu ihtiyacının temini amacıyla yapılan gölet projelerini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermek üzere belirlenen yerlerde projelerimizi tamamladık ve tamamlamaya devam ediyoruz. ’dedi

“Akyaka Duraklı Köyü HİS Gölet’ini Tamamlıyoruz”

Bu kapsamda Kars – Akyaka Duraklı Köyü HİS Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ‘Çalışmaları devam eden Kars – Akyaka Duraklı Köyü HİS Gölet’i inşaatında % 72 seviyesinde ilerleme sağlanmış olup, tesisin tamamlanması ile bölgede hayvancılığa katkı sağlanacaktır. İnşallah gölet inşaatımızı 2022 yılı sonuna kadar tamamlayarak vatandaşlarımızın istifadesine sunmuş olacağız. ’şeklinde konuştu.

Kars – Akyaka Duraklı Köyü HİS Gölet’i Temelden yüksekliği 5,83 metre olan kil çekirdekli homojen dolgu tipinde ve 4627 metreküp rezervuar hacmine sahip Hayvan İçme suyu Gölet’inin 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.