KARS Haber Girişi : 13 Ekim 2023 23:04

Akyaka'da Çiftçilere Buğday ve Tritikale Tohumu Dağıtıldı

Akyaka'da Çiftçilere Buğday ve Tritikale Tohumu Dağıtıldı
Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Akyaka"da düzenlenen törenle Buğday ve Tritikale tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Akyaka'da Çiftçilere Buğday ve Tritikale Tohumu Dağıtıldı

Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Akyaka’da düzenlenen törenle Buğday ve Tritikale tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün ve Tarım İl Müdürü Enver Aydın’ın yanı sıra ilçe halkı ile çiftçiler katıldı.

 

Tören kapsamında çiftçilere 2023 yılı üretim sezonu içerisinde birden fazla ve farklı dönemde dolu yağışı ve aşırı yağış sonrası sel su baskını yaşayan, doğal afete maruz kalmasından kaynaklı olarak arpa tohumu dağıtımı da bu törenle gerçekleştirildi. 2021 yılından bu yana Tarım Bakanlığı bünyesinde projelendirilen ve Kars Tarım İl Müdürlüğü’nce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri kapsamında birçok çiftçiye destek sağlandı.

2023 yılı 2. Etabı olarak gerçekleştirilen Güzlük Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Dane Tritikale Üretiminin Yaygınlaştırılması Projeleri ile Kars genelinde 430 Ton Bezostaja çeşidi, Buğday ve Ümran hanım çeşidi, 156,6 Ton Tritikale tohumluğu alınarak üreticilere dağıtımı gerçekleştiriliyor. Buğday Projelerinin toplam bedeli 6.300.000,00 TL. Aynı şekilde Tritikale Projelerinin toplam bedeli ise 2.250.000,00 TL. olarak açıklandı.