GÜNDEM Haber Girişi : 03 Mart 2023 23:31

AK Parti Kars Heyeti Depremzedelerle Buluştu

AK Parti Kars Heyeti Depremzedelerle Buluştu
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde, on binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan depremin yaralarının sarılması için Türkiye tek yürek oldu.

AK Parti Kars Heyeti Depremzedelerle Buluştu

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde, on binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan depremin yaralarının sarılması için Türkiye tek yürek oldu.

 

Depremin hemen ardından Türkiye’nin dört bir tarafından olduğu gibi Kars’tan da bölgeye akın akın yardım ulaştı. Tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’ların da akın ettiği deprem bölgelerinde acılara ortak olunurken, Kars’ta misafir edilen depremzedelere yakın ilgi devam ediyor.

 

Kentte misafir edilen ailelerin ihtiyaçları koordineli bir şekilde karşılanırken, bir süredir deprem bölgesinde bulunan 65. Hükümet Ulaştırma Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Kars’a dönerek depremzede ailelerle bir araya geldi.

 

Kars Serhat Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen ailelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Arslan’a AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ve Kars İl Başkanı Adem Çalkın eşlik etti. Tüm misafirlerle bir bir ilgilenen Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde evlerinin yeniden ve daha sağlıklı bir şekilde inşa edileceğini belirterek, en kısa sürede memleketlerindeki evlerine kavuşacaklarını kaydetti.

 

Deprem nedeniyle yaşanan büyük acının devlet millet elbirliği ile giderileceğini, sorunların aşılacağını ifade eden Arslan, “Ülkemiz çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. 11 ilimizi etkileyen, can kayıplarına, yaralanmalara ve yıkımlara neden olan felaket karşısında devletimiz ve milletimiz kenetlendi. Yaşanan afetin yaralarının hızlıca sarılması noktasında her türlü çalışma yapılmaktadır. Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm bakanlıklarımız, kurumlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız harekete geçti. Devletin ve milletin tüm imkanlarını bölgeye ulaşmak, arama kurtarma çalışmalarını başlatmak, yardımları organize etmek için seferber edildi. Milletimiz 7'den 70'e fertlerinin tamamıyla bu seferberliğe gönüllü olarak katıldı. Depremin en kötü sonucu vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi oldu. Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bölgede aralıksız yürütülen çalışmalarla şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Yaralarımızı hızlıca saracağız inşallah.” dedi.