BÖLGE Haber Girişi : 17 Kasım 2022 01:26

Ahmet Arslan'dan 3 Kritik Görüşme

Ahmet Arslan'dan 3 Kritik Görüşme
65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın yoğun mesaisi devam ediyor.

Ahmet Arslan'dan 3 Kritik Görüşme

65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın yoğun mesaisi devam ediyor.

Arslan, AK Parti’nin düzenlediği AR-GE programları kapsamında bir taraftan ülkenin dört bir yanında partililerle buluşurken bir taraftan da hem ülkenin, hem bölgenin hem de Kars’ın hizmet ve yatırımları için Ankara’da kritik isimlerle bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı makamında ziyaret eden Ahmet Arslan ile Fuat Oktay arasında ülkenin ve Kars’ın projelerinin yanı sıra, yatırımlar hakkında da istişarede bulunuldu. Görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ülkedeki önemli projelerin imzacısı ve baş aktörlerinden olan Arslan’ın yeni projelerdeki etkisinin de altını çizerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arslan ise görüşme sonunda Fuat Oktay’a misafirperverlikleri ve Kars’a olan ilgileri nedeniyle Kars halkı adına teşekkürlerini iletti.

Arslan’ın bir sonraki durağı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu oldu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte ziyaret gerçekleştirdiği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yapımı devam eden ve yeni planlanan çalışmalar görüşüldü. Ayrıca, Arslan ve Kılıç bitirilen çalışmalar için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Kars halkı adına teşekkürler ettiler.

Ziyaretteki görüşmenin detayına ilişkin Arslan ve Kılıç’ın yaptığı açıklamada ise; “Kars’ta inşaatı devam eden ve planlanan projeler hususunda istişarelerde bulunmak ve Taşlıgüney-2 Viyadüğünün bitirilerek Sarıkamış – Horasan yolunun tamamının bölünmüş yol olarak henüz resmî açılışı yapılmamış olsa dahi hemşerilerimizin konforlu seyahat imkânına bir an önce kavuşması için trafiğe açılmasından dolayı teşekkür etmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ettik. Serhat şehrimiz Kars ve bölgemiz için çok önemli olan Sarıkamış-Horasan arasındaki bu bölümde 46 dakika süren seyahat süresini 25 dakikaya düşürerek, konforlu seyahat imkânı sunan bu yolun bitirilmesi ile birlikte Kars’ta; 2002 yılında toplam 22 km olan Bölünmüş Yol miktarının 286 km’ye ve hiç olmayan Sıcak Asfalt miktarının da toplamda 398 km’ye çıkarılmış olmasından dolayı da Sayın Bakanımıza memnuniyetlerimizi ifade edip Kars’a davet ettik.” denildi.

Son olarak Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’u ziyaret edip; Kars ve ilçelerinde yapılacak yatırımlarla ilgili yer tahsisi konularını da görüşen Arslan’ın önümüzdeki günlerde ise bölgeye geri dönerek Ardahan ve Iğdır illerinde temaslar gerçekleştireceği öğrenildi.