KARS Haber Girişi : 08 Haziran 2022 17:47

Ahmet Arslan'a Ahde Vefa

Ahmet Arslan'a Ahde Vefa
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için ve Kağızman'da yapımı tamamlanarak eğitim camiasına kazandırılan Ahmet Arslan Fen Lisesi'nin açılışını yapmak üzere Kars'a geldi.

Ahmet Arslan’a Ahde Vefa

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için ve Kağızman’da yapımı tamamlanarak eğitim camiasına kazandırılan Ahmet Arslan Fen Lisesi’nin açılışını yapmak üzere Kars’a geldi.

Kars Havalimanı’nda Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı-AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, AK Parti Kars İl Başkanı Adem çalkın ve çok sayıda kurum ve daire amiri tarafından karşılanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kars’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdiği ziyarette Kars’ın eğitiminde harcanmak üzere 442 milyon TL ek bütçenin ayrıldığını müjdeleyen Özer, Kars’a tahsis etmiş olunan 445 milyon TL’lik eğitim yatırımları bütçesine 422 milyon TL ilave yaparak 867 milyon TL’ye çıkarıldığını söyledi.

Kars’ın Kağızman ilçesine kazandırılan ve ülkeye hizmetleriyle tanınan ismi Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan’ın adının verildiği Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi’nin açılışını yapmak üzere ilçesine giden Bakan Özer, burada yaptığı konuşmada eğitim seviyesindeki artıştan yatırımlara kadar birçok konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.  

İlk olarak kürsüde Kağızmanlı hemşehrilerine seslenen Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, okulun yapım aşamasını ve sonrasında isminin okula layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Köyde Koyun Güderken Üniversite Kazandığını Öğrenen Bir Öğrencinin Başarısı

“Karslı da biliyor Kağızmanlı da biliyor ki, nasıl ki 20 yıldır bu şehrin kalkınması bu ilçelerin kalkınması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde biz yaptık, Allah’ın izniyle eksik olanları da zaten planlıyoruz ve yapacağız kimsenin bundan şüphesi olmasın.” diyen Arslan;  “Öğrencilerimizin eğitimi için hizmete giren 24 derslikli okulumuz spor salonu, pansiyonuyla greçekten sembol okullardan biri oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde Kağızman’da Fen Lisesi açılsın diye talimat vermişti. Hemşehrilerimiz adına özellikle Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca dönemin Başbakanı Binali Yıldırım da bölgeye hamiliğini bir kez daha göstererek Kağızman’a Fen Lisesinin yapılıp tamamlanması ardından hemen öğrenci kabul etmesi talimatıyla bizi ziyadesiyle mutlu etmişti. Huzurunuzda kendilerine de bir kez daha teşekkür ediyoruz. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk hocamız da sizin de ülkede çok emeğiniz var bu nedenle okulumuzun adı Ahmet Arslan Fen Lisesi olsun dediler ve bu anlamda beni çok mutlu ettiler kendilerine de ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Birçok platformda bu cümleyi kullandım beşer olarak benim bir önemim yok ama Kars’ı temsilen sorumluluk almış birinin örnek olması adına bu ismin burada yaşatılması çok kıymetli. Öğrencilerimizin görmesi gereken şudur ki; evet köyde büyümüş koyun otlatırken üniversite kazandığını öğrenmiş biri dönüp bu ülkeye hizmet edip bu hizmetin karşılığında bakanlık görevine layık görülüp ve yetmeyip isminin bu kadar kıymetli bir eğitim kurumunda adının yaşatılmasının yolu açılabiliyor. İşte bizim önemsediğimiz bu. Gençlerimiz inanmalı ve kararlılıkla ben de bir Mahmut Özer olabilirim, ben de bir Recep Tayyip Erdoğan olabilirim düsturuyla başarı yolunda ilerlemeleridir.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Arslan’a Ahde Vefa

Ahmet Arslan’ın konuşması ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise şunları söyledi; “Bugün Kars’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Böyle yiğit Kars insanlarını ve bakışlarında kadim geçmişin izlerini taşıyan siz değerli Kağızmanlılarla birlikte olmak beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bugün burada eğitim adına açtığımız bu okulun sayın bakanımız aynı zamanda sizin evladınız Ahmet Arslan’ın adını taşıyor olması ayrı bir güzellik katıyor. Sayın bakanımız sadece bakan olarak değil, bürokrat olarak, müsteşar olarak ve sonrasında bakan olarak ülkemizin son 20 yıllık kalkınma hamlesi ve ihyasında çok önemleri olmuştur. Bu anlamda milli eğitim bakanlığı olarak bu hizmetin küçük bir nişanesi olarak buraya yapılan fen lisesine kendisinin ismini verdi ve sayın bakanımıza dedi ki burada eğitim gören öğrenciler sizin başarı öykünüzden esinlenerek azimle ve başarıyla geleceğe doğru yol yürüsünler. Bu anlamda ahde vefa çalışan insanlara azim veren, yorgunluklarını atan ve geleceğe umutla bakmalarını perçinleyen bir durumdur. Ben bu okulumuzun nice Ahmet Arslan gibi önemli isimler yetiştireceğine inanıyor, sayın bakanımız Ahmet Arslan’a sağlıklı ömür ve öğrencilerimize okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

Okullaşma Oranı yüzde 11’den yüzde 92 seviyelerine ulaştı


Öte yandan Türkiye’nin AK Parti hükümeti döneminde eğitimde aldığı mesafeyi dile getiren Bakan Özer; “Son 20 yıl eğitim, sağlık, ulaştırma ve tüm insani alanda hizmetlerin katlanarak arttığı dönem oldu. Eğitimde okullaşma oranlarından eğitimin demokratikleşme ve önündeki engellerin kaldırılmasına kadar devasa yatırımların olduğu bir dönem oldu. 2000’li yıllarda yüzde 11’ler seviyesinde olan 5 yaşında okullaşma oranı bugün yüzde 92 seviyelerine ulaştı. Bu anlamda 5 yaşındaki 100 öğrencimizin sadece 11 tanesi okulda yer bulamıyor. Ortaöğretimde yüzde 44 olan okullaşma seviyesi bugünlerde yüzde 90’ın üzerinde. Eğitimin her kademesinde İstanbul’dan Kars’a Türkiye’nin dört bir yanına yeni okullar ve modern eğitim seviyesi geliştirilerek büyük ölçüde ilerleme kat edildi.“ dedi.

Altın Devri Bir Dönem Yaşadı Son 20 Yılın Türkiye’si

Geçmiş dönemlerde baş örtüsünden dolayı okula erişemeyen kızlarımız vardı, yüksek öğretime gidemeyen kadınlarımız vardı. O gün o okullara giremeyen insanlar yurt dışına gittiler ve bugün beyin göçünden bahsedenler o gün beyin göçünden bahsetmiyordu. Bugün kadına şiddetten bahsedenler o gün bu durumu dillerine bile almıyordu. Eğitimi ve mesleki eğitimi tarumar eden bir katsayı uygulamasına 10 yıl tanıklık ettik ve bu katsayı uygulaması kaldırıldı. Özel okullardaki ve engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki tüm engeller kaldırıldı. Bakın yıllarca muhafazakar kesim kızlarını okullara göndermiyor diye şikayet ediliyordu. Hem okullar yapılmadı hem de kız çocuklarının rahat koşullarda eğitim alabilmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar gerçekten altın devri bir dönem yaşadı son 20 yılın Türkiye’si.

Kars’ta Eğitime 442 Milyonluk Ek Yatırım

Bugün Kars’ta bir değerlendirme toplantısında mevcut yatırıma ilave 442 milyonluk yatırımı kazandırdık. Yaklaşık 1 milyarlık yatırımla Kars’ın eğitimini çok daha iyi noktaya taşımak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm imkanlarını seferber ettik. Daha da yapacağız ve inşallah sonraki gelişlerimizde de Kars’ın Kağızman’ın ve tüm ilçelerimizin ihtiyaçlarını giderip çok daha güçlü ve kaliteli eğitim için elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Hizmeti yapmakta nasip işidir, yapılan hizmeti görmekte nasip işidir.

Son olarak gençlere inançlarına, vatanına, milletine ve birliğine sahip çıkma noktasında çağrıda bulunan Özer, “Ülkemiz artık sadece bölgesinde değil dünyada iddiaları olan bir ülkedir. Bu iddiaları taşıyabilecek olan insanlarımız bu okullarımızda yetişecekler. Yetişirken bir taraftan Türkiye’nin kalkınması bir taraftan da bu değerlerle insanlığa faydalı işler yapacak gençlik yetişecek bununla ilgili de en ufak bir şüphemiz yok.” diyerek, Ahmet Arslan Fen Lisesi’nin Kağızman’a ve bütün eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı-AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem birlikte kurdeleyi keserek, okulun eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundular.