KARS Haber Girişi : 26 Ağustos 2021 10:28

Ahlat'ta Kars Rüzgarı

Ahlat'ta Kars Rüzgarı
Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklerde Kars Belediyesi çadırı yoğun ilgi gördü.
Ahlat'ta Kars Rüzgarı

Kars Güncel- Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ; "Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü dolayısıyla Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen kutlama etkinliklerine Kars Belediyesi geleneksel motiflerle süslenmiş yöresel ürünlerin tanıtıldığı ve Kafkas gösterisi ile Aşıklı? geleneğinin sergilendiği Kars Belediyesi Çadırı ile katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla spor, kültür ve sosyal aktiviteler başta olmak üzere birçok etkinliğin gerçekleştiği program kapsamında “1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nda kurulan Kars Belediyesi Çadırında ilimizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler ile yöresel ürünlerin ve Kafkas gösterisi ile Aşıklı? geleneğinin sergilendiği  tanıtımı yapıldı.

Birçok şehir ve ülkeden katılımın yapıldığı etkinliklerde Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz’ün talimatlarıyla hazırlanan yöresel ürünlerimizin ikram edildiği ve Kafkas gösterisi ile Aşıklı? geleneğinin sergilendiği Kars Belediyesi Çadırı katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisini kazandı." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.