SİYASET Haber Girişi : 13 Haziran 2022 22:35

Adem Çalkın İspat Eti, CHP İl Başkanı İstifa Edecek mi?

Adem Çalkın İspat Eti, CHP İl Başkanı İstifa Edecek mi?
Geçtiğimiz günlerde Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde iş bırakma eylemine kadar varan ve doğruluğu tartışılan doktorun bıçaklanma olayına ilişkin kentte sular durulmuyor.

Adem Çalkın İspat Eti, CHP İl Başkanı İstifa Edecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde iş bırakma eylemine kadar varan ve doğruluğu tartışılan doktorun bıçaklanma olayına ilişkin kentte sular durulmuyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde evinin önünde maskeli bir şahıs tarafından bıçaklandığını ileri süren Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli doktora destek için acil dışında vatandaşlara gün boyu sağlık hizmeti verilmemiş, bu süreçteki eylemde Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman da ön saflarda yerini almıştı.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından doktorun bıçaklanma olayının bir senaryo olduğu tezi her geçen gün daha da güçlenirken, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da olaya dahil olmuş ve yaptığı basın açıklamasında herkesin işini yapması tavsiyesinde bulunmuştu. Öte yandan Çalkın açıklamasında; Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önündeki doktorların eyleminde CHP’ye ait ses aracının kullanıldığına dikkat çekmişti.

Yapılan bu açıklamaların ardından CHP İl Başkan Yardımcısı Selahattin Özşahin ve Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay ile birlikte açıklama yapan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP’nin aracının ses sistemini kullandığını ileri süren Çalkın’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek ispat etmesi durumunda istifa edeceğini söyledi. Aksi takdirde kendisinin istifa etmesi gerektiğine de dikkat çeken Başkan Toraman, il başkanlarının şehri gerecek açıklamalardan kaçınması önersinde bulundu.

Açıklamanın hemen ardından ise AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, sosyal medya hesabından yayınladığı CHP İl Başkanlığına ait aracın yapılan basın açıklamasında yer aldığı fotoğrafla cevap vererek “Sayın @TanerToraman15 lütfen istifa etmeyin size Kars’ta, Genel Başkanınıza Türkiye de İhtiyaç var.”diyerek Toraman'ı,  târiz ve iğnemelerle istifaya davet etti.