GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 12 Kasım 2020 21:55 Haber Girişi : 12 Kasım 2020 22:05

Adalet Bakanlığı 4 Bin 500 TL Maaşla İdare Memuru Öğrencisi Alacak

Adalet Bakanlığı 4 Bin 500 TL Maaşla İdare Memuru Öğrencisi Alacak
Adalet Bakanlığı 300 erkek, 100 kadın olmak üzere 400 idare memuru öğrencisi alımı yapacak.

Kars Güncel- Adalet Bakanlığı'ndan yayınlanan duyuruda; "Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 9-5'inci dereceli kadrolara 300’ü Erkek (Erkek hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için), 100’ü Kadın (Kadın hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için) olmak üzere toplam 400 idare memuru öğrencisi alınacaktır. " denildi.

Başvurular 27.11.2020 - 11.12.2020 tarihleri arasında Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak.

CTE İdare Memur Öğrenciliği Nedir, Görevi Nedir, Özlük Hakları Nelerdir?
İdare Memuru Öğrencisi Alım İlanı kapsamında Adayların KPSS P3 puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının beş katı aday en yüksek puandan başlamak suretiyle sözlü sınav ve mülakata tabi tutulur.

Sözlü sınav ve mülakatta asil olarak başarılı olan adaylar; Ankara, İstanbul, Denizli, Kahramanmaraş ve Erzurum personel eğitim merkezilerinden birinde veya bir kaçında 3 aylık
teorik ve ikamet ettikleri yere yakın ceza infaz kurumlarında 2 aylık uygulamalı eğitim olmak üzere en az 5 aylık bir eğitime tabi tutulur.

Eğitim sonunda yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar
sınav puanları dikkate alınmak suretiyle idare memuru ihtiyacı bulunan ceza infaz kurumlarına tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğü esasına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aday idare memuru olarak atanırlar, yaklaşık 1 yıllık
aday memurluk sürecini tamamlayanların asil olarak atamaları yapılır.

İdare memuru öğrencileri 5 aylık eğitim sürecinde aylık olarak yaklaşık 600 TL öğrenci harçlığı almaktadırlar. Eğitim süresi içinde yemek ve barınma ihtiyaçları eğitim merkezleri tarafından karşılanmaktadır. 

CTE İdare Memuru Özlük Hakları Nelerdir?

Göreve yeni başlayan bir idare memuru yaklaşık olarak aylık 4.500 TL maaş almaktadır. Ceza infaz kurumunda görev yapan personel fiili hizmet zammından yararlandığı için 2,5 yıl erken emekli olmakta ve 2,5 yılda fazla çalışmış gibi emeklilik tazminatından yararlanmaktadır. İdare memurlarının görevleri süresince ve emeklilikte silah taşıma hakkı da bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.