GÜNDEM Haber Girişi : 21 Kasım 2016 10:24

Açığa Alınanlar Müjde, 2. Göreve İade KHK Hazırlığı Başladı

Açığa Alınanlar Müjde, 2. Göreve İade KHK Hazırlığı Başladı
Hükümet yeni bir iade KHK'sı çıkarmak için hazırlık yapıyor.
Kars Güncel-FETÖ darbe girişimi sonrasında yayımlanan KHK'larla, FETÖ'yle irtibatı olan 80 bine yakın kamu personeli ihraç edildi.

Hükümet yetkilileri, ihraçlara yapılan itirazların incelendiğini ve ihracında yanlışlık yapıldığına karar verilenlerin iade KHK'sıyla görevlerine geri döndürüleceğini belirtmişti.

Ancak şuana kadar sadece 74 kamu personeli KHK'yla görevine iade edilmiştir. 675 sayılı KHK ile, 29 Ekim'de iade edilenler oldu.

İlk iade KHK'sında yer alan sayı, daha önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin belirttiği yüzde 1 hata payındaki sayının (800) çok gerisindedir.

Diğer taraftan, karsguncel.com olarak edindiğimiz bilgilere göre, bir iade KHK'sı hazırlığı yapılmakta olup, kararnamenin kısa bir süre içinde yayınlanması beklenmektedir.

İade KHK'sı yayımlandığında, web sitemiz, facebook ve twitter sayfamızı takip edenlere gerekli bilgilendirme anlık olarak iletilecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.