BÖLGE Haber Girişi : 13 Şubat 2024 23:49

8 İlden Bölgeye Ekipler Sevk Edildi!

8 İlden Bölgeye Ekipler Sevk Edildi!

8 İlden Bölgeye Ekipler Sevk Edildi!

Erzincan'da altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili, "8-10 dönümlük toprak kütlesi 100 dönümlük alana yayıldı" ifadelerini kullanarak, 9 kayıp işçi için seferber olunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bulundukları yurt dışı programını yarıda kesen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da yaşanan toprak kaymasına bağlı maden kazasındaki çalışmaları yakından koordine etmek üzere bölgeye gidiyor. Erzincan'da altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili, "8-10 dönümlük toprak kütlesi 100 dönümlük alana yayıldı" ifadelerini kullanarak, 9 kayıp işçi için seferber olunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bulundukları yurt dışı programını yarıda kesen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da yaşanan toprak kaymasına bağlı maden kazasındaki çalışmaları yakından koordine etmek üzere bölgeye gidiyor.

Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup, göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edildi.