KARS Haber Girişi : 31 Ekim 2023 21:41

7 Yıldır Bitmeyen Öğretmenevi Alay Konusu Oldu!

7 Yıldır Bitmeyen Öğretmenevi Alay Konusu Oldu!

7 Yıldır Bitmeyen Öğretmenevi Alay Konusu Oldu!

2017 yılının Nisan ayında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Kağızman Öğretmen Evi’nin 2 yılda tamamlanması hedefleniyordu. Yaklaşık 7 yıl olmasına rağmen bitmeyen öğretmenevi alay konusu oldu.

Özellikle ilçede görev yapan öğretmenler arasında alay konusu noktasına kadar ulaşan ve bir türlü yapımı tamamlanmayan Kağızman Öğretmenevi’nin akıbeti merak konusu oldu. Bazı öğretmenler müjdeyle geldikleri ilçeden sonucu göremeden ayrılacaklarının üzüntüsünü paylaşırken, yeni gelenler de en azından yeni müjde beklediklerini dile getirdiler.

Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında Kağızman'a modern öğretmen evi yapılacağını açıklamıştı. Bakan Arslan, 2017 yılında, Kağızman'ın bulunduğu konum itibariyle il merkezine uzak olduğunu, bu nedenle gelen misafirlerin konaklama imkânlarının kısıtlı olduğunu ifade ederek, "Son derece modern bir Öğretmen Evi yapıyoruz.” Diyerek Nisan ayında temelini atmışlardı.

Süreç sonrasında ihaleyi alan firmanın iflas etmesi sonrası yarıda kalan Kağızman Öğretmenevi için 2021 yılında dönemin milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç tarafından yeni bir müjde verilmişti.

Arslan ve Kılıç; “Halkımıza neyi söz verdiysek bugün arkasındayız,” diyerek, yine dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yatırım programına alınarak, Kars İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek yapımına başlanacağını yeniden müjdelemişlerdi. Bu müjdenin de üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Kağızman Öğretmenevi bir türlü tamamlanamadı.

‘Bölgede örnek bir proje’ sloganıyla başlanan inşaatta, bitmeyen işlere örnek projeye dönüşen Kağızman Öğretmenevi’nin bitirilmesi için 2017’nin öğrencilerinin öğretmen olması mı bekleniyor sorularını beraberinde getirdi.