KARS Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 22:19

69 Yaşındaki Ayşe Teyze Kep Atmaya Hazırlanıyor

69 Yaşındaki Ayşe Teyze Kep Atmaya Hazırlanıyor
Kars'ta yaşayan 69 yaşındaki Ayşe Arda İşçi neşesiyle stüdyoya damgasını vurdu.

69 Yaşındaki Ayşe Teyze Kep Atmaya Hazırlanıyor

Kars'ta yaşayan 69 yaşındaki Ayşe Arda İşçi neşesiyle stüdyoya damgasını vurdu.

Köyden indim şehre hikayesini terse çeviren Ayşe teyze yaşam hikayesini paylaşırken Kars’a ilişkin övgü dolu sözler sarf etti. Aslen İstanbul doğumlu olan Ayşe İşçi, evlendikten sonra Ardahan Posof’lu olan eşiyle birlikte Kars’ta yaşamaya karar verdi. Bir süredir Kars’ta yaşayan Ayşe Teyze, ilk girişimine kooperatif kurarak başladı. Sonrasında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Ayşe teyze 6 temmuz’da kep atmaya hazırlanıyor.

Eğitim hayatına yüksek lisans ile devam edeceğini kaydeden Ayşe Teyze Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’i de kazandığını belirtti.

Kars’ın Selim İlçesine bağlı Cavlak Köyü’nde ikamet ettiğini dile getiren Ayşe teyze, köyde hayvancılıkla uğraştıklarını ifade ederek köyü sevdiğini ve her şeyin doğal olduğunu söyledi. Okumanın yaşının olmadığını sözlerine ekleyen Ayşe Arda İşçi’nin hayatı ve neşesi TRT 1’de yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse Programı sunucuları Sanatçı Ali Şan ile Sanatçı Şebnem Kısaparmak’ı kendisine hayran bıraktı.

Eğitim başarısının yanı sıra köy hayatında elde ettiği birikimleri ve doğal lezzetleri de programda dile getiren Ayşe teyzeye Şebnem Kısaparmak da Kars’ın lezzetlerini çok iyi bildiğini ve doğal lezzet alışverişlerini Kars’tan yaptığını söyleyerek destek verdi.    

Ayşe Teyze, ilerleyen süreçte siyaset düşündüğünün de altını çizdi