SAĞLıK Haber Girişi : 31 Mayıs 2024 20:45

4 İlin Ambulans Şoförü Kars'ta Eğitim Aldı

4 İlin Ambulans Şoförü Kars'ta Eğitim Aldı
Kars'ta ambulans şoförlerine yönelik 'Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi' düzenlendi.

4 İlin Ambulans Şoförü Kars'ta Eğitim Aldı

Kars'ta ambulans şoförlerine yönelik 'Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi' düzenlendi.

Kars ve çevre illerde hasta ve yaralıların sağlık kurumlarına en güvenli şekilde nakledilmesi amacıyla aynı zamanda ambulans kazalarının önlenmesi, daha etkin ve verimli bir hizmet sunumunun sağlanması adına, teorik ve uygulamalı olarak eğitim verildi.

4 günlük eğitim süresince katılımcılara, güvenli sürücü davranışları geliştirme, ambulans kazaları ve kabin güvenliği, ambulans yangınları ve yangına güvenli müdahale teknikleri, ışık ve siren protokolleri, ambulansta iletişim ve yön bulma cihazlarının kullanımı gibi konularda uygulamalı bilgiler aktarıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen eğitime Kars, Ardahan, Iğdır ve Bayburt illerinin ambulans servisinde görevli 8 eğitmen, 33 katılımcı eğitim aldı.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Kübra Seden Güler, gazetecilere, ambulans güvenli sürüş eğitimlerini tamamladıklarını söyledi. Güler, ambulans sürücülerinin, acil hastalar için ileri sürüş güvenliği tekniklerini kullandıklarını dile getirerek, "Ambulans sürüş güvenliği eğitimine 4 ilden katılımcılar var, sürüş güvenliğini geliştirmek amacıyla verimli 4 gün geçirdik." Şeklinde konuştu.

Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı Metin Yıldırım ise acil sağlık hizmetlerinde vatandaşların daha hızlı, daha güvenli, hızlı bir şekilde hizmet sunmak için ambulans sürücüsü arkadaşlara ambulans sürüş güvenliği eğitimi düzenlendiğini dile getirerek, "Kars'ta yoğun kar şartları altında ambulans sürücüleri işte zorlandığı için biz bu eğitimleri düzenliyoruz." İfadelerini kullandı.

Eğitim alan Hülya Matyaş da güvenli sürüş eğitimi aldıklarını hatırlatarak, "Bu eğitimle hem ambulansı güvenli sürüşünü öğreniyoruz, hem de ambulansla çıkan küçük aksaklıkların yol üzerinde güzergahta, tamirini, işte tadilatını yapabilecek şekilde, lastik değişiminde zincirdir, zorlu hava koşullarında nasıl süreceğinize dair eğitimi alıyoruz." dedi.