SPOR Haber Girişi : 28 Ocak 2024 23:10

3 Kadın Hakem ve 1 Kadın Gözlemci Hakemliği Bıraktı

3 Kadın Hakem ve 1 Kadın Gözlemci Hakemliği Bıraktı
Dünyanın birçok yerinde futbol müsabakalarını yöneten kadın hakemlerin sayısı oldukça azken, Ardahan'da 3 kadın hakem ve 1 kadın gözlemcinin aynı anda üstü çizildi.

Bölge Futbolunda Bir Başarısızlık Daha: 3 Kadın Hakem ve 1 Kadın Gözlemci Hakemliği Bıraktı

Dünyanın birçok yerinde futbol müsabakaları yöneten kadın hakemlerin sayısı oldukça azken, Ardahan'da 3 kadın hakem ve 1 kadın gözlemcinin aynı anda üstü çizildi.

Ardahan’ın amatör ligdeki müsabakalarını yöneten 3 kadın hakem ve 1 kadın gözlemci yeni Hakem Kurulu Heyeti ile birlikte görevden alındı. Uzun yıllar boyunca bu alanda kendilerini yetiştirme mücadelesi veren ve kadın hakemlerin bölgede yaygınlaşmasının öncülüğündeki bu çaba da yanlış bir karar neticesi sonuçsuz kaldı.

10 yıldır Ardahan’da amatör lig müsabakalarda orta hakemlik yapan ve BAL Ligi’nde de bu fırsatı yakalayan Güllü Aktaş, ve beraberindeki iki kadın hakem ve 1 kadın gözlemci, yeni yönetimle birlikte üzerlerinde oluşturulan baskı nedeniyle hakemliği bıraktıklarını duyurdu.

Bölgede sürekli başarısızlıkla ve sahipsizlikle anılan futbol aslında şehirler için büyük ölçüde önemliyken, ülke genelinde hakem krizlerinin boyutları gittikçe büyürken, hedefleri doğrultusunda yaz kış demeden zorlu şartlarda yeşil sahaları tercih eden kadın hakemlerin emekleri de sahipsizlikten heba edilenler arasındaki yerini almış oldu.  

Futbol , tartışmasız dünyadaki en popüler ve en çok sevilen spor. Günümüzde futbola sadece oyun veya spor olarak bakmak neredeyse imkansız. İşin arka tarafında inanılmaz ekonomik olaylar dönüyor.

Futbolun kentlere katkıları, tanıtımları ve ekonomik getirileri tartışmasız oldukça fazla. Çok uzun yıllardır bölgeden profesyonel ligde bir takımı olmayan Kars, Ardahan ve Iğdır illeri bu getiriden mahrum kalmaya devam ediyor. Sporcu yetiştirme, yetişen sporcuları da hakemleri de kendi şehirlerine hizmet etmek için kentte tutma noktasında da pek başarılı sayılmadığımız ‘VAR’a ihtiyaç duyulmayacak kadar ortada.