KARS Haber Girişi : 23 Nisan 2024 21:50

23 Nisan Kars'ta Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Kars'ta Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Kars'ta Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

Kars Valiliği Hükümet Konağı tören alanında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan programlar, uzun sürenin ardından yeniden Kars Şehir Stadyumu’nda gerçekleşti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra, İstiklal Marşımız okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, aileleri ve katılımılar tarafından büyük beğeni topladı.  Şiirler okundu, şarkılar söylendi ve yüzlerce öğrenci öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sergiledi.

Ellerinde Türk Bayrakları ile çocukların bayramına eşlik eden aileler, etkinliklerin uzun sürenin ardından geçmişte olduğu gibi yeniden şehir stadyumuna alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Anılarının gözlerinde canlandığını dile getiren vatandaşlar; “Bir zamanlar bizler bu bayramlar için sahadaydık, şimdi çocuklarımız. Bu Bayramı ülkemize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimize minnetlerimizi sunuyoruz.” Dediler.

23 Nisan etkinlikleri gösterişli bir kapanış programıyla sona erdi.