KARS Haber Girişi : 26 Nisan 2024 00:43

23 Nisan'dan Yüreklere Dokunan Kare!

23 Nisan'dan Yüreklere Dokunan Kare!
Geride bıraktığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan'dan Yüreklere Dokunan Kare!

Geride bıraktığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

Kentlerden köylere her bir öğrenci ayrı ayrı 23 Nisan’ın coşkusunu yaşamak adına kendilerine armağan edilen bayramı kutlamak için günler öncesinden hazırlandı. Provalar, şarkılar, türküler ve birbirinden eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği okullarda bir bayram daha güzel anılarla sona erdi.

Bayram coşkusuna yurdun her köşesinden güzel kareler yansısa da Kars’ın Sarıkamış ilçesi Şehit Fikret Gündüz İlkokulu’ndan gelen görüntü yürekleri ısıttı. Şehit Fikret Gündüz İlkokulu’nda 23 Nisan için hazırlanan gösteri okulun spor salonunda gerçekleştirildi. Ailelerin de katılımıyla gerçekleşen 23 Nisan gösterileri devam ederken 1.sınıf öğrencilerinden birinin gösterideki partnerinin gelmediğini fark eden öğretmenin müdahalesi, gösterilere daha da anlam kazandı. Gurup halinde dans eden öğrencilerden birinin partnerinin gösteride yer almaması sonrası afallayan miniğin imdadına öğretmeni Şinasi Şenol koştu.

İlk etapta dans grubuna dahil olmak adına çaba sarf eden fakat arkadaşı gösteriye geç kaldığı için çabası sonuç vermeyen minik, gruptan ayrılarak uzaklaşınca öğretmeni Şinasi Şenol, koşarak öğrencisini alıp yeniden gruba dahil etti. Gösteri boyunca minik öğrencisine eşlik eden Şenol’un o anlardaki görüntüleri ise bayramın kime ait olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu. Bizler de Karsgüncel olarak öğretmenimize bu davranışı için teşekkür ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." sözleriyle, bütün miniklerimizin bayramını bir kez daha kutluyoruz.