GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2023 18:12

19 Mayıs Kars'ta Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Kars'ta Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Kars'ta Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelenginin konulmasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan Kars Atletizm Sahası’ndaki program, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göndermiş olduğu mesajın okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Yüreyir ve gençlik adına Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Bilal Gül’ün konuşması, Hacer Emir ve Hasan Telli adlı öğrenciler tarafından şiirler okunmasıyla devam etti.

Düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren başarılı sporcuların madalya ve ödüllerinin Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz tarafından verilmesinin ardından, kurtuluş mücadelemizin meşalesinin yakıldığı Samsun’dan getirilen şanlı bayrağımız, milli atlet Utku Gülen tarafından Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz’e takdim edildi.

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik sunumu, jimnastik, karate, güreş, Tekvando ve okçuluk sporcularının gösterileri ile devam eden kutlama programı, halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Garnizon Komutan Tuğgeneral Hakan Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.