KARS Haber Girişi : 19 Ekim 2022 21:26

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun
19 Ekim Muhtarlar Günü, ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü, ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na muhtarlar tarafından çelen sunulması ile başlayan etkinlikler, oluşturulan muhtarlar heyetinin Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ü ziyaretiyle devam etti. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, kendilerine görevlerinde başarılar diledi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Muhtarlar Günü vesilesiyle düzenlenen kahvaltıda merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.  Vilayetler Evi Hotels Kars Beylerbeyi Sarayı’nda muhtarlarla bir araya gelen Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, muhtarlık müessesesinin önemine değinen Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, muhtarların bulunduğu mahalle veya köyde, görevi itibariyle devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini, halkla devlet kurumları arasında da köprü vazifesi görmekte olduğunu söyledi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz konuşmasının devamında: ” Muhtarlık elbette demokrasimizde çok önemli bir kurumdur. Sizler, hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilen kişilersiniz. Bu nedenle muhtarlar, insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Muhtarlık, fedakârlık gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olur. Muhtarlarımız, hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşıdır ve bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız, hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli ve ayrıcalıklı bir görevi yürütmektedir

Sizler vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, halkımızın mutlu, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi görmektesiniz. Ayrıca hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli ve ayrıcalıklı bir görevi yürütmektesiniz.

Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisinde çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Bu nedenle de siz değerli muhtarlarımız, Devletimizin de en temel muhataplarısınız.

Kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza ulaştırılması noktasında sizlere çok önemli bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Vatandaşlarımıza sunulacak hizmetler noktasında istediğimiz, arzu ettiğimiz başarıya ulaşabilmemiz, toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğimizin gelişmesi, ihtiyaç sahibi insanlarımıza her anlamda gereken destekleri sağlayabilmemiz için her zaman siz değerli muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var.

Bizler devlet olarak, vatandaşlarımız ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi gören muhtarlarımızla vatandaşa hizmet yolunda kesintisiz olarak diyalogumuzu sürdürmekteyiz. Gerek düzenlediğimiz çeşitli toplantılarda gerekse bireysel olarak zaman zaman bir araya geliyoruz, taleplerinizi karşılamaya, sorunlarınızı çözmeye gayret ediyoruz.  Her konuda sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Bu güzel, anlamlı günde davetimize katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlar Günü’nüzü tekrar kutluyor, hepinize ailelerinizle, vatandaşlarımızla birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum.” Şeklinde konuştu.